nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

El PP rebutja crear una comissió que investigui la compra de Son Espases

Els veïns de la Real cridaren al ple extraordinari contra la política de Cort


Amb crits i molts de nervis dels veïns del Secar de la Real que acudiren al ple d'ahir, l'equip de govern municipal del PP decidí no acceptar la proposta conjunta de tots els grups de l'oposició que reclamaven la creació d'una comissió tècnica i l'elaboració d'un peritatge independent per «aclarir» l'adquisició per part de l'Ajuntament de la finca de Son Espases.

El ple començà amb molta tensió, ja que els assistents com a públic a la sessió extraordinària convocada a petició del PSOE foren identificats per funcionaris municipals a la porta de les Cases Consistorials i la seva presència i intervenció fou enregistrada en vídeo per agents de la Policia Local de Palma.

PSOE, EU-EV i PSM criticaren aquesta conducta, que davant de la indignació provocada, la batlessa, Catalina Cirer decidí deixar sense efecte en absentar-se de la sala per fer que els funcionaris que havien agafat el DNI als ciutadans trencassin el llistat. També ordenà la suspensió de la filmació.

Catalina Cirer, com ja ve sent habitual en les seves intervencions, recità poemes del poeta i col·laborador de Diari de Balears Gabriel Florit, autor fetitxe de la batlessa, tant a l'inici de la sessió com a la represa després d'una breu pausa per dinar. La presidenta de l'Associació de Veïns del Secar de la Real, Maria Assumpció Renom, llegí una petició al ple perquè els fos facilitada tota la documentació de l'expedient de Son Espases.

La tensió augmentà molts punts quan el tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, interpel·là el públic que increpava l'equip de Govern amenaçant els assistents al ple d'«expropiar i esbucar totes les cases que es trobin a un radi de 500 metres entorn del monestir de la Real per protegir-lo».

Aquest augmentà la crispació del públic, que escalfà l'ambient i deixà alguns moments de gran nerviosisme. L'oposició, i amb especial èmfasi el portaveu d'EU-EV, Eberhard Grosske, sortí en defensa dels veïns i deplorà que Rodrigo de Santos interpel·làs el públic tot i que el reglament impedeix expressament que es pugui defensar més enllà de l'exposició inicial i ho titllà d'«innoble».

Antoni Roig mostrà el seu estupor perquè era la primera vegada que passaven coses com aquestes, i instà la batlessa a fer retirar «la part de policies que pertoca a aquest costat del ple, perquè nosaltres no necessitam protecció. Els delinqüents són al carrer, no en aquesta sala», en al·lusió als veïns. Pere Muñoz demanà que la portaveu veïnal tingués ocasió de defensar-se, però la batlessa optà per mantenir una poc ortodoxa reunió en privat al seu despatx amb una veïna que no era la portaveu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris