algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Treball destina 5,6 milions d'euros a la reinserció dels discapacitats

Pretén fomentar l'entrada dels minusvàlids a l'empresa privada


La Conselleria de Treball i Formació destinarà 5.687.726 d'euros per facilitar l'accés de les persones discapacitades al mercat laboral. Així ho anuncià ahir el conseller de Treball, Guillem de Olives, en una reunió mantinguda amb la mesa d'Inserció Laboral del Discapacitat.

Els doblers de la subvenció es destinaran a donar feina a aquestes persones en centres especials d'acupació. Una part del fons, d'1.679.557 euros, es dedicarà a incentivar el pas dels discapacitats a centres d'ocupació. D'aquí, s'espera que vagin després a l'empresa privada.

Les línies d'ajut també serviran per subvencionar la contractació de discapacitats de manera indefinida o, també, per fomentar la seva incorporació al règim dels treballadors autònoms.

L'última via d'acció de l'acord és l'orientació i la formació, activitats que Olives qualificà com «indispensables per assolir el nostre objectiu, que és la reinserció laboral».

La mesa d'Inserció Laboral del Discapacitat és una associació composta pels Consells Insulars, els ajuntaments de Palma i Calvià, l'Associació Balear de Discapacitats i el Centre d'Assistència al Minusvàlid.

En el 2003, aquesta agrupació atengué 777 persones i signà 266 contractes laborals nous, un 26 per cent més que durant el 2002.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris