muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Més de 500 marroquins de Balears han perdut familiars al terratrèmol

Els socorristes denuncien la situació de caos de la zona afectada

T.L./G.P./EFE.Palma.
Al voltant de mig miler d'immigrants marroquins que viuen a les Balears han perdut algun familiar al terratrèmol de la regió marroquina del Rif, que ha causat la mort de més de 600 persones i milers de damninificats. Els bombers espanyols que tornaren ahir de la zona d'Alhucemas i els immigrants marroquins que viuen a Balears i a la resta d'Espanya criticaren el caos organitzatiu del Marroc, mentre Espanya continua amb la tramesa de més ajuda a aquest país que tornà a sofrir una rèplica de 5,3 graus.

Aquesta nova rèplica del terratrèmol d'Alhucemas del passat dimarts, que tengué una magnitud de 6,1 graus, s'ha registrat també a 15 quilòmetres al sud-oest d'aquesta localitat. L'Institut Nacional Geogràfic ha comptabilitzat ja 190 rèpliques i, quan s'acabi amb la depuració de dades, la xifra podria arribar a 300, informaren fonts de la Xarxa Sísmica.

Un membre de Bombers sense Fronteres digué sobre la situació en què ha quedat la població, que la gent se sent abandonada i segueix sense mantes ni tendes de campanya, i per tant estan començant a manifestar-se per reclamar el repartiment de l'ajuda humanitària que els envien des de diferents països. Des de Mallorca també es feren algunes manifestacions en aquest sentit. Uns 7.000 immigrants marroquins dels 10.000 d'aquest país que resideixen a Balears són de la zona del Rif.

Uns 500 han perdut algun familiar però no es descarta que puguin ser més, segons explicà el secretari de l'Associació d'Immigrants Marroquins, Mustafà Boul-Harrak, qui ha perdut una desena de familiars al terratrèmol.

Explica que «la situació és desesperant, es precisa cada vegada més ajuda. Des d'aquí es veu amb fredor però quan t'ho expliquen ells et sents impotent perquè no pots fer res per ajudar-los a sortir de la difícil situació en la qual es troben». El Grup Rif de las Illes Balears, integrat per diverses entitats s'han constituït en comitè de crisi per centralitzar tota informació i ajudes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris