nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El Govern amollà a Cala Bona uns 700 exemplars d'orades i llops

La campanya de repoblació d'enguany preveu alliberar-ne 5.000

Al voltant de 700 exemplars adults d'orada i llops varen ser amollats ahir al migdia a Cala Bona, donant així el sus a la nova campanya de repoblacions de la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern. En aquesta zona no s'hi havia intervingut mai i s'ha escollit perquè és l'hàbitat natural idoni d'orades i llops. A l'acte hi participaren la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs; la consellera d'Agricultura i Pesca, Margalida Moner; el director general de Pesca, Miquel Àngel Calviño i el batle de Son Servera, Damià Ripoll, entre altres.

«Els exemplars tenen un pes d'entre 250 a 600 grams i el motiu de la repoblació és perquè una espècie que està en decadència vagi en augment. És la primera vegada que es du a terme en aquesta zona», explicà Calviño. Els peixos que s'amollaren han estat criats en captivitat a partir de reproductors capturats a les Illes i genèticament idèntics a la població natural.

Una de les qüestions que va destacar Calviño fou que els peixos duen una marca externa amb un número d'identificació. L'objectiu del marcatge és el de «tenir dades sobre el creixement, la supervivència i el desplaçament dels peixos i poder estimar l'efectivitat de la repoblació». Les amollades es fan de manera regular i està previst alliberar 3.000 orades i 2.000 llops.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris