nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'autor i l'editor d'«Ajuntament bon dia» no recorreran la sentència

Hauran d'abonar 12.000 euros i retirar els exemplars del llibre

L'autor d'Ajuntament bon dia, Arnau Ramis, i l'editor del llibre, el Gall editor, han decidit finalment no recórrer la sentència de l'Audiència Provincial que els condemna a abonar una indemnitzacion de 12.000 euros i la retirada del mercat dels exemplars que quedin del llibre perquè «constitueix un atac a l'honor dels demandants» que són l'exbatle de ses Salines Joan Burguera, el secretari municipal i tres funcionaris de la Sala. Malgrat hagin acatat la sentència, ni un ni l'altre n'estan gens d'acord.

«Això és com quan a un futbolista li xiulen un penalt, no hi està d'acord però no va al Col·legi d'Àrbitres a reclamar. No n'estic en absolut d'acord amb aquesta sentència però l'acataré, entre altres coses, per posar fi a tota aquesta història. Iniciar un nou procés judicial suposaria quatre o cinc anys més i això ja seria massa llarg». Així parlava Ramis justificant per què havien decidit finalment no recórrer la sentència. «En un primer moment, el que em va venir al cap quan vaig conèixer el dictamen va ser que apel·laria, però un cop ens reunírem amb els missers i ja en fred, optàrem per pagar els 6.000 euros cada un encara que no estiguem d'acord amb la resolució».

El passat divendres es va conèixer la sentència i hi ha un termini de deu dies per presentar recurs. Per la seva banda, Gracià Sánchez d'El Gall Editor comentava la injustícia que suposa la retirada del llibre. «És totalment insòlit. Crec que és la primera vegada a Mallorca que succeeix una cosa d'aquestes. Acatam la sentència per qüestions econòmiques i per acabar d'una vegada amb aquest tema. Però, hem de deixar ben clar que no hi estam d'acord en absolut. Mai no hauria pensat que es pogués retirar una novel·la».

Ara el Gall editor ha de donar ordres als seus distribuïdors que vagin retirant tots els exemplars que queden. Gracià Sánchez digué que s'havien editat devers 2.400 llibres i que en quedaven uns 500.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris