algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La denominació d'origen Oli de Mallorca treu al mercat una producció de 21.000 litres

Les marques Olis Sóller, Aubocassa i Oli Solivellas es comercialitzaran sota aquest segell

La consellera d'Agricultura, Margalida Moner, va presentar ahir oficialment les tres marques amb les quals comercialitza la denominació d'origen Oli de Mallorca, que de moment inclou una producció de 21.000 litres, encara que «en breu» se'n podrien qualificar uns 10.000 més.

La presentació de les marques Olis Sóller, Aubocassa i Oli Solivellas comptà amb la presència, a més, de la directora insular d'Economia del Consell de Mallorca, Cristina Cerdó; la regidora de Sanitat de l'Ajuntament de Palma, Marina Sans; i del president del Consell Regulador d'aquesta DO, el professor de cuina Antoni Pinya. Després d'assegurar que l'oli d'oliva és un dels «tresors de la Mediterrània», Pinya va destacar que la nova DO, el consell regulador de la qual es va constituir l'any passat, té inscrits uns 287 productors de l'Illa, fet que representa una superfície conreada de 2.099 hectàrees i 205.531 oliveres.

En la campanya 2003-2004 s'han produït uns 80.000 litres d'oli, dels quals el 25 per cent, uns 20.000, han superat de manera satisfactòria els controls que estableix el reglament de la DO i que, per tant, poden comercialitzar-se amb aquest distintiu.

Pinya no va dubtar a assegurar que l'oli que empara aquesta distinció es troba entre els «millors de la Mediterrània» i va recordar que la DO reconeix únicament els olis d'oliva de classe extra elaborats a Mallorca amb les varietats empeltre (mallorquina), picual i arbequina.

Amb aquest oli els productors de Mallorca competiran en «qualitat», ja que en quantitat és impossible davant les grans produccions d'Andalusia o de Catalunya, encara que va confiar que sigui possible exportar-lo fora de les Balears. Quant a la comercialització, Pinya va dir que cada marca la farà pels canals habituals, si bé és segur que es vendrà als supermercats d'uns coneguts grans magatzems i que ja hi ha restaurants que n'han reservat partides per a tot l'any.

Margalida Moner, de la seva banda, va subratllar l'esforç realitzat per treure endavant aquest distintiu de qualitat i va anunciar «ajuts específics i abundants per al sector de l'oliverar de Mallorca per part del Ministeri d'Agricultura, dins les subvencions destinades a l'oliverar marginal».

Antoni Pinya va admetre que aquest oli amb DO serà «a l'abast de tothom» (el quilo d'olives per produir-lo s'ha arribat a pagar a sis euros), però recordà que per les seves característiques d'alta qualitat no es pot vendre més barat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris