algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Govern identificarà totes les platges massificades de Balears com d'alt risc per als banyistes

Cada any es registren prop de 300 incidents greus al nostre litoral i en el 2003 hi moriren 27 persones

La concentració excessiva de gent en determinades zones del litoral de les Balears és, segons el Govern, un factor que incideix directament sobre la qualitat i la seguretat. Això ha duit l'Executiu Autonòmic a redactar un decret mitjançant el qual s'identificaran totes les platges saturades -amb menys de 12 metres quadrats per persona- com d'alt risc.

Cada any es produeixen prop de 300 incidents greus al litoral de les Balears. En el 2003, s'hi registraren 27 morts, dotze dels quals van ser per ofegament i quinze per causes diverses. Atesa la forta atracció que les nostres platges exerceixen sobre el turista estranger, el Govern vol incrementar les mesures preventives i garantir la seguretat dels banyistes.

El conseller d'Interior, José María Rodríguez, presentà ahir l'avantprojecte «pel qual quedaran establertes les mesures mínimes de seguretat i protecció que han de complir les platges i les zones de bany a la nostra comunitat». El decret, en el qual hi fan feina les direccions generals d'Emergències i d'Ordenació Turística, pretén convertir el litoral «en un valor afegit de la nostra destinació».

Per aquest motiu, avui comença a l'Escola d'Hoteleria la III Trobada de Prevenció i Seguretat a les Platges, una jornada tècnica en què hi participen la majoria dels 38 municipis costaners de les Balears. El Govern pretén discutir amb els ajuntaments el futur decret, actualment sotmès a exposició pública, i «millorar-lo» amb els seus suggeriments.

Un dels aspectes més importants de l'avantprojecte de decret és que cada ajuntament haurà de catalogar les seves platages -d'ús privat, perilloses i lliures- i classificar-ne el risc -alt, mitjà o baix- en funció de l'afluència de persones, les incidències registrades i les condicions habituals de la mar, entre d'altres. A més, hauran de nomenar un coordinador en aquesta matèria que serà «l'intercolutor vàlid amb l'Administració per gestionar els plans de seguretat», digué el conseller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris