nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

Progressistes per les Illes demanen la destitució del defensor del menor

Consideren injustificada l'actuació de Rul·lan al col·legi de Son Sardina

Els representants de Progressistes per les Illes Balears demanaren ahir la destitució del director de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor (ODDM), Gaspar Rul·lan, per la seva «injustificada» actuació al col·legi públic Maria Antònia Salvà de Son Sardina.

El comunicat emès per la coalició formada per PSM, EU, EV i ERC apuntava que les declaracions realitzades al Parlament pel conseller d'Educació, Francesc Fiol, «aclareixen que els professors del centre no havien comès cap irregularitat i, per tant, deixen en evidència les mesures adoptades per Rul·lan».

Cal recordar que el defensor del menor ordenà l'obertura d'un expedient informatiu per conèixer si el personal docent havia coaccionat els alumnes a l'hora de disfressar-los, en ocasió de la Rua, de «víctimes del segon cinturó».

Els Progressistes acusen Gaspar Rul·lan d'haver provocat alarma social, d'infligir pressió moral i psíquica al claustre i a l'equip directiu del centre i, en definitiva, de crear greus problemes a la comunitat educativa del Maria Antònia Salvà.

El comunicat finalitza amb l'asseveració que les actuacions sobre el col·legi de Son Sardina suposen una «nova ofensiva del Govern de les Illes contra aquelles persones i col·lectius que expressen el seu rebuig a les polítiques del president Jaume Matas».

Per la seva banda, el director de l'ODDM mostrà respecte per la petició de la coalició i lamentà que «no s'entengui quines són les funcions del seu departament». Rul·lan reiterà que només havia actuat en base a la seva responsabilitat de protegir els interessos dels menors i que «en cap cas no havia rebut pressions de ningú per iniciar una investigació sobre els fets comentats». Rul·lan afegí que mai no havia pretès limitar la feina dels professors i que s'alegrava que «tot hagi acabat bé».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris