algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Fiol reunirà els sindicats dia 4 per negociar les mesures lingüístiques

El conseller creu en fórmules «gens cares» per implantar el bilingüisme

La Conselleria d'Educació i Cultura, encapçalada per Francesc Fiol, ha convocat tots els sindicats amb representació a l'ensenyament a una reunió per a dia 4 de març per justificar la política lingüística del Govern i per explicar l'aplicació de la Llei de qualitat educativa, que previsiblement reduirà els horaris de música i plàstiques. Aquest encontre tindrà lloc dins el marc de la mesa sectorial, que la Conselleria convoca periòdicament.

Aquest nou intent de diàleg amb els sindicats es produeix després que el passat dia 10 de febrer l'STEI-i s'aixecàs de la mesa de negociació amb la Conselleria perquè considerà que ni aquest òrgan estava representat suficientment (no hi va acudir ni el conseller ni cap director general), ni que les mesures estaven documentades. Amb vista a la cita de la setmana que ve, segons han pogut saber els sindicats, almanco la presència dels directors generals sembla que està garantida.

Fiol es va referir ahir a aquest nou encontre i va assegurar que «estam a punt d'obrir una negociació amb els sindicats», a través de les quals està segur que trobarà fórmules «que no siguin cares i còmodes» per aplicar el bilingüisme a les escoles. Així i tot, va reconèixer que la mesura més costosa seria «la separació en petits grups dels nins que aprenguin la lectoescriptura en una llengua o en l'altra». Respecte d'aquest punt, Fiol va insistir que separar els menors en l'aprenentatge de la lectoescriptura no suposa crear dues línies d'ensenyament. Pel que fa a la resta de mesures, el conseller creu que tindran «un cost mínim» o, fins i tot, que «permetran un estalvi».

La convocatòria d'aquesta reunió no va acompanyada d'una distensió entre ambdues parts, ans al contrari. Paral·lelament, els sindicats donen suport a les mobilitzacions que es duran a terme d'aquí a dues setmanes, dia 9 i 10 de març, per exigir al Govern que rectifiqui la política lingüística.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris