bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Govern construirà 39 escoles i 18 instituts els pròxims vuit anys

El pla costarà 210 milions d'euros i vol garantir el dret a la lliure elecció de centre

63120

D'esquerra a dreta, Bosch, Fiol i Obrador presentant el pla al Parc Bit.

EL Govern fa comptes construir 39 col·legis públics i 18 instituts de secundària a les quatre illes entre enguany i el 2011 per, entre altres objectius, «garantir la lliure elecció de centre» per part dels pares. Així ho va anunciar ahir el conseller d'Educació i Cultura i president de l'Institut Balear d'Infraestructures, Francesc Fiol. El titular d'Educació fins i tot va anar més enllà i creu que les millores en l'educació pública i el creixement de l'oferta concertada permetran complir «a finals d'aquesta legislatura» la promesa electoral del PP. El conseller va fer aquestes declaracions en el marc de la presentació ahir del Pla d'infraestructures educatives del Govern per al període 2004-2011, que suposarà també l'ampliació i reforma de 80 centres més i tindrà una dotació econòmica d'uns 210 milions d'euros.

El pla es divideix en dos períodes de quatre anys, 2004-2007 i 2008-2011. Durant el primer es duran a terme les actuacions més urgents (entre les quals la construcció de 42 centres nous) amb un pressupost d'uns 126 milions d'euros (el 60 per cent del total).

Fiol va precisar que «s'ha de reconèixer que una petita part d'aquests fons», en concret 30 milions d'euros, «correspon a obres ja aprovades i iniciades que estan pressupostades en plurianualitats», en referència que ja les havia posades en marxa el Pacte de Progrés.

El conseller va explicar que amb aquesta iniciativa s'afronta «una falta d'infraestructures educatives molt evident» i una «demanda d'escolarització creixent». De fet, va recordar que en l'actualitat «la població escolar augmenta un 4 per cent cada any», fonamentalment a causa de la immigració estrangera. En aquest sentit, també va indicar que els nouvinguts de fora de l'Estat espanyol «ja suposen el 10 per cent de població escolar».

El director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, va assenyalar que els criteris bàsics que han regit la planificació d'aquestes infraestructures han estat disposar de centres suficients per garantir les ràtios d'alumnes per aula, incrementar els instituts per evitar tant com sigui possible desplaçaments entre poblacions i potenciar els «ensenyaments postobligatoris», és a dir, el Batxillerat i els cicles formatius. Pel que fa a si la creació de nous instituts suposarà un augment de professors, Bosch va assegurar que la major part de docents «seran reassignats».

Per la seva part, el gerent de l'IBISEC, Andreu Obrador, va informar que aquesta empresa pública, adscrita a la Conselleria d'Educació i que comptarà amb entre 35 i 38 treballadors a la plantilla, s'ha creat «per millorar la gestió» i «agilitar la construcció, ampliació i conservació de les infraestructures educatives i culturals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris