algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Dos obrers ferits en caure una grua damunt un vaixell al moll Vell

L'estructura cedí per la base i dos operaris acabaren dins la mar

66862

Un fragment de la grua caigué a l'aigua del port.

J.J./G.P.Palma.
Julián Juárez, gruista, i Andrés Verd, mecànic, resultaren ferits lleus ahir al matí en caure una grua de grans dimensions damunt un vaixell d'Iscomar, al moll Vell de Palma. EBeinjofar atracà ahir a les 08.00 hores al port de Palma, carregat amb contenidors i vehicles. Els operaris, llavors, començaren a descarregar la bodega amb una estructura mòbil tipus Portainers, d'uns 15 metres d'altura i amb capacitat per moure 35 tones de pes.

Una hora més tard tingué lloc l'accident. La base cedí, es doblegà i caigué sobre la coberta del vaixell enmig d'un gran estrèpit. Un fragment de la grua, al seu torn, pegà a la mar, fet que provocà que Julián i Andrés es precipitassin també cap a l'aigua del port. Els segons següents foren d'autèntica confusió i un altre company, Alejandro Moreno, es tirà a la mar per auxiliar els ferits. Miraculosament, els tres treballadors pogueren sortir-se'n amb lesions d'escassa consideració.

Julián patí un esquinç cervical i hipotèrmia; Andrés acabà amb contusions i hipotèrmia i Alejandro en sortí il·lès. Els primers foren evacuats per Ambulàncies Insulars i el 061 fins a la clínica Juaneda, on reberen l'alta mèdica després d'un reconeixement. Paral·lelament es desplegà al moll Vell un gran operatiu d'emergència, format per la Guàrdia Civil, bombers i Autoritat Portuària. Joan Verger, president d'aquest organisme, i Fernando Villalobos, director de l'Institut de Salut Laboral, visitaren l'escenari de l'accident i opinaren que, en principi, la causa de la caiguda fou un error mecànic, i no humà.

La coberta deBenifójar patí abundants danys materials, igual que alguns contenidors d'Iscomar, per la qual cosa la quantia dels desperfectes és molt elevada. Els treballs per retirar els fragments de la grua de la mar i de la coberta es perllongaren durant hores i els tècnics hagueren de tallar algunes peces per facilitar les tasques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris