algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

El ple revisa una ordenança d'ordre públic que estava vigent des de 1970

El batle destaca la «norma de convivència» que suposa el nou text

Fins ara, els veïns de Consell no es podien reunir a la via pública en grups de més de tres persones. Almenys així ho preveia una ordenança vigent que datava de l'any 1970 i que recollia una sèrie de normes d'ordre públic freqüents a l'època franquista, o regulava fets d'un estil de vida ja passat, com el que deia que no es podien tondre les ovelles en els carrers del poble.

El nou equip de govern ha treballat durant mesos en la redacció d'una nova ordenança de Policia i Bon Govern, que recull una sèrie d'ordenances i normes, que segons va explicar el batle i els portaveus dels diferents grups de l'equip de govern, «suposa una norma de convivència per a tota la comunitat del poble, entre els veïns i entre l'Ajuntament i els veïns». Aquesta nova ordenança fou aprovada de manera inicial el passat dimarts pel ple, amb els vots a favor de IdeCU, PSM, PSOE i UM, i l'abstenció del PP, a l'oposició.

El portaveu popular, Antoni Bennàssar, justificà l'abstenció del seu grup explicant que a pesar d'haver participat en comissions per tractar aquest tema, el text definitiu no l'havien pogut estudiar fins que havia començat el ple. La nova ordenança estarà ara 30 dies en exposició pública, i els veïns, grups i entitats podran presentar al·legacions perquè sigui aprovada definitivament.

A més d'això, el batle Antoni Amengual explicà que una vegada que l'ordenança de Policia i Bon Govern sigui aprovada definitivament, la intenció de l'Ajuntament és la d'editar-la i repartir-la per tots els habitatges del poble per al seu coneixement.

La nova ordenança suposa un text exhaustiu dividit en nou capítols que regularà aspectes referents a activitats i ocupació de la via pública, circulació, animals de companyia, elements a les façanes, alarmes, manteniment de solars i edificis, renous o residus urbans, entre d'altres coses. L'ordenança també regula la potestat que té l'Ajuntament per intervenir en cas d'incompliments d'aquestes normatives per imposar sancions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris