algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'equip de Govern sol·licita un augment del sòl urbanitzable

Demanen al CIM que creixi 25 hectàrees davant les 10,2 del Pla territorial

L'equip de Govern de l'Ajuntament d'Artà (UIA-PSOE) demana al Consell de Mallorca que augmenti el sòl urbanitzable fins arribar a les 25 hectàrees. El Pla territorial de Mallorca preveu un creixement molt més restrictiu, ja que se xifra en 10,2 hectàrees mentre que les Normes Subsidiàries tripliquen aquesta superfície de sòl urbanitzable. «Demanam que es prevegi la possibilitat de créixer perquè en aquests moments al terme municipal d'Artà no hi ha gens de sòl urbà i als joves no els queda més remei que arreglar-se una casa a fora vila per anar-hi a viure. Es tracta de fer una socialització del sòl urbà», explicà la batlessa d'Artà, Margalida Tous.

Aquest informe fou criticat durament per EU-EV. El seu portaveu, Julen Adrian explicà que «per una banda l'Ajuntament fa una moció per demanar al Consell i al Govern que facin polítiques de contenció urbanística i per l'altra defensa un creixement en el municipi d'Artà del doble del permès en el Pla territorial. Això és totalment contradictori».

Aquest informe es debatrà en el ple d'aquest vespre. L'Ajuntament assenyala quines són les zones on es demana el creixement: na Dragona, vora el poliesportiu, Son Taiet, na Pati, Capamunt, sa Pista o el sector 5 de la Colònia de Sant Pere per preveure equipament esportiu com assenyala el POOT.

EU-EV vol «donar suport a la proposta presentada pel GOB de respectar el creixement previst al PTM, redefinint el creixement previst a les Normes Subsidiàries». També criticaren que «l'equip de govern s'hagi torbat fins el darrer dia per abordar la discussió del Pla territorial, ja que divendres s'acaba el termini per presentar al·legacions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris