muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

La Sala enllesteix el finançament per habilitar el centre urbà per als vianants

El pressupost de l'avantprojecte, ja redactat, puja a més de 3 milions d'euros

76490

El projecte preveu l'adequació per a vianants del carrer Major del municipi.

ELENA DÀVILA.Sa Pobla.
El batle de sa Pobla, Antoni Serra, ha confirmat que «tot el nucli urbà estarà habilitat per a vianants aquesta legislatura». Encara que en principi s'havia plantejat executar només una primera fase, l'equip de govern del Partit Popular ha decidit dur a terme també la segona fase del projecte d'adequació per a vianants del centre urbà.

Segons el batle Serra, «en aquests moments des de l'equip de govern estam enllestint les negociacions amb diferents organismes autonòmics per finançar el projecte, motiu pel qual encara no hem tancat el pressupost per a aquest any».

Els altres dos serrells que queden, assegura el batle, són per una banda «solucionar el tema de l'aparcament alternatiu, subterrani o no; i per un altre, la implantació del servei de l'ORA en diferents carrers de sa Pobla, que en aquests moments està en estudi».

Quant al problema d'aparcaments, ja en la legislatura passada es proposà la possibilitat de construir un pàrquing subterrani a la plaça del Mercat, encara que Serra ha assegurat «que és un tema que encara no hem tancat».

El pressupost d'adequació per a vianants del nucli urbà, l'avantprojecte del qual ja ha estat redactat pe les tècniques municipals, segons ha confirmat el regidor d'Urbanisme, Joan Palou, ascendeix a 3.016.349,16 euros (uns 500 milions de les antigues pessetes).

L'habilitació per a vinants es realitzarà en els carrers Major, Mercat (fins el carrer Comerç), Pau i en totes els carrers al voltant de la plaça Major, Tresores, Cladera (des del carrer Lluna al carrer Marina), carrers Curt, Esglesia, Fosca, Plaça (fins el carrer Grau), Misteri, Muntanya, i finalment, «hem decidit incloure els carrers Assalt i Crestatx, des del carrer Lluna fins Capità Pere», puntualitzà el regidor Joan Palou.

En principi, «si les negociacions van bé», apunta Palou, està previst que les obres s'iniciïn després de l'estiu i es perllonguin durant any i mig aproximadament. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de sa Pobla, ha assenyalat «l'important que serà pel municipi de sa Pobla disposar d'un nucli urbà habilitat per a vianants, i encara que en principi les obres puguin suscitar molèsties entre als comerciants i veïns en general, a la llarga serà beneficiós per a tot el municipi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris