muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Arca reclama una excavació «amb tots els requisits» a Antoni Maura

Diu que Cort ha actuat amb presses, males maneres i prepotència


L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (Arca), reclama a l'Ajuntament de Palma que la intervenció arqueològica d'«urgència» que es durà a terme a l'avinguda Antoni Maura es converteixi en «una excavació amb tots els requisits tècnics i científics». Els conservacionistes asseguren que amb la iniciativa de l'aparcament subterrani els perjudicats seran el patrimoni, la memòria històrica i Mallorca, mentre que els únics que n'obtindran benefici seran els restauradors i comerciants de la zona.

Arca considera que tota obra que es desenvolupi en un lloc amb tants de lligams històrics com l'antic llit de la Riera, on asseguren que hi pot haver moltes restes importants enterrades, necessita l'aprovació patrimonial i arqueològica del Consell de Mallorca i que a més s'hi ha de permetre la visita, almanco una vegada al mes i també en cas que es realitzin troballes, de membres de l'associació o d'altres experts.

L'associació observa una gran manca de sensibilitat de l'Ajuntament amb el patrimoni de la ciutat. Així, asseguren que Cort ha actuat amb presses, males maneres i prepotència en tot aquest assumpte, i esperen que no es provoqui la crispació dels veïns de la Calatrava i del Puig de Sant Pere amb declaracions fora de to i la poca ductilitat demostrada per l'equip de govern municipal.

Arca reitera que no són contraris a l'obra, però que tot el que es faci a la zona s'ha de fer amb molta cura, ja que es podria perdre la informació i els vestigis valuosos que hi pot haver a la zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris