algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

El CIM bonificarà els ajuntaments que millorin la recollida de residus

Augmentarà els ajuts dins del Pla d'Obres i Serveis de l'any 2005

El Consell de Mallorca bonificarà els ajuntaments que intensifiquin les seves actuacions en matèria de recollida de residus sòlids urbans i runes. El departament de Cooperació Local de l'organisme insular aplicarà aquest incentiu a través del Pla d'Obres i Serveis del pròxim any 2005.

Domingo Bonnín, director insular de Cooperació Local, explicà a aquest diari que, en aquests moments, els serveis tècnics estudien la forma de premiar els ajuntaments. Aquesta ajuda quedarà especificada en el plec de condiciones per sol·licitar les obres d'infraestructura del pròxim any i la convocatòria s'iniciarà el pròxim mes d'abril.

Bonnín posa de manifest que, en els darrers anys, s'ha avançat bastant en la recollida selectiva de residus urbans, però la feina no ha acabat. Actualment, a Mallorca es comptabilitzen prop de 80 parcs verds. Tots els municipis disposen d'aquests punts de recollida selectiva, però no tots estan en condicions.

Sobre aquests espais, Guillem Riera, director insular de Gestió de Residus, indica que el Pla Sectorial de Residus Sòlids Urbans estableix les condicions mínimes en les quals s'han de mantenir els parcs verds. Aquests són de titularitat municipal i han d'estar tancats, comptar amb un horari i tenir vigilància. Però no sempre és així. No tots els ajuntaments tenen la mateixa predisposició, ni tots tenen la mateixa disponibilitat pressupostària per poder mantenir en condicions aquests llocs.

«De vegades els parcs verds generen problemes als ajuntaments i aquests es converteixen en 'punts marrons'», assegura Riera, qui afegeix que brigades del Consell netegen cada setmana els parcs verds. El parc verd d'Alaró, assegurà Riera, és un exemple a seguir ja que compleix amb tots els requisits necessaris.

A través del Pla d'Obres i Serveis, el Consell pretén «donar una empenta als ajuntaments per a la creació de nous parcs de recollida selectiva i condicionar els que hi ha, per tal que es posi fi a l'impacte negatiu que provoquen els punts saturats d'escombraries.

També es bonificarà els ajuntaments que apliquin la normativa de runes de construcció i demolicions. En aquest sentit, s'estudia com augmentar els ajuts als que tenguin aprovada l'ordenança específica en matèria de gestió de residus d'acord amb el que es preveu en els plans sectorials vigents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris