nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

Ramis recorrerà la sentència que ordena el segrest del seu llibre

Antònia Vicens: «Ni en temps del franquisme passava això»

Arnau Ramis ha anunciat que recorrerà davant el Tribunal Suprem la sentència de l'Audiència Provincial que ordena el segrest del seu llibre Ajuntament, bon dia, ja que ha donat la raó a l'exbatle del PP de ses Salines, Joan Burguera; al secretari municipal, Joan Burguera, i a tres funcionaris de la Sala que denunciaren l'obra perquè consideraven que el contingut constituïa un atac al seu honor.

Després de conèixer la sentència de l'Audiència Provincial, Ramis manifestà a aquest diari que «no hi estic d'acord» i, malgrat que «la respect, la recorrerem davant el Tribunal Suprem». Ramis, encara un poc astorat però tranquil, enraonà que «em deman què hi ha de dolent si és ficció i, si és veritat, què hi ha dolent. Sigui com sigui vénen a les meves».

A banda del segrest del llibre, el jutge en prohibeix la difusió i condemna Ramis i El Gall Editor a pagar solidàriament indemnitzacions a quatre dels demandants. Ramis informà que la quantitat total a abonar en indemnitzacions és de 12.000 euros, una xifra molt inferior als 516.000 que reclamaven els demandants.

El jutge de l'Audiència Provincial considera que les descripcions geogràfiques, físiques dels personatges i situacions descrites en l'obra coincideixen amb els demandants i el nucli de ses Salines, i no són extrapolables «en bloc» a altres pobles.

La decisió de l'Audiència provocà ahir les crítiques del món literari illenc. Així, l'escriptora Antònia Vicens, presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, manifestà que «segrestar un llibre és com cremar-lo. Crec que és antidemocràtic, que ens volen impedir la llibertat d'expressió». Vicens digué que no coneix cap cas com el de Ramis: «Ni en temps del franquisme passava això. Hi havia la censura i havíem de ser subtils, però mai no varen retirar cap llibre». «Esper que la gent se solidaritzi amb Ramis», va concloure Vicens.

D'altra banda, l'expresidenta del Gremi de Llibreters i actualment al capdavant de Quart Creixent, Catalina Serra, va comentar: «És una animalada, no hi ha llibertat d'expressió. No havia vist res igual en tot el temps que duc en el món del llibre». Actualment, Ramis és tinent de batle de l'Ajuntament de Consell pel PSM i serà batle el darrer any i mig de legislatura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris