algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Un informe pericial troba l'antic hostal Isel «inhabitable i perillós»

EU-EV denuncia que cinc famílies l'ocupen en condicions insalubres


Un informe pericial encarregat pel grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds a l'arquitecte col·legiat Pedro Pablo Vaquer conclou que l'antic edifici de l'hostal Isel, a la Platja de Palma, presenta greus deficiències quant a salubritat i seguretat que el converteixen en un immoble «absolutament inhabitable i perillós». En aquest edifici abandonat hi viuen cinc famílies amb escassos recursos i en unes condicions higièniques lamentables.

Segons el document, si bé l'immoble no es troba en estat de ruïna física, sí que es pot considerar així en l'aspecte funcional. Cruis a les parets interiors, a la coberta i als trespols, acumulació de fems i de runes, deficiències greus als tancaments i absència total de serveis són potser els problemes principals amb els qual s'enfronten les prop de 25 persones que hi conviuen.

En les cinc famílies hi ha devers una dotzena de menors que s'exposa dia rere dia a patir algun accident de conseqüències imprevisibles. Per això, EU-EV a Cort ha remès aquest informe a la regidoria d'Acció Social, al Defensor del Menor i al servei de Protecció de Menors del Consell de Mallorca. En paraules d'Eberhard Grosske, «és un miracle que no hagi passat cap desgràcia, encara».

Fonts de la Sala indicaren que hi estan cercant una solució amb el departament d'Habitatge, però consideren que els propietaris de l'immoble són els qui haurien de denunciar aquesta ocupació il·legal als jutjats. Cort, això sí, es compromet que una vegada desallotjades les famílies no permetria que quedassin al carrer i els cercaria un lloc d'acollida.

Antoni Esteva, regidor d'EU-EV, assegura que tant els veïns com els comerciants i els hotelers de la zona estan molt disgustats amb la situació, tant pels riscs de salubritat i de seguretat pública com per la imatge que aquest indret confereix a tota l'àrea. Com que Cort està «en converses» des de l'any 2000, segons EU-EV, la coalició presentarà una denúncia per inactivitat contra l'Ajuntament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris