algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

El Govern impulsa un macroplà per fer 15 llars de la tercera edat

El Consell de Ministres aprovarà 25 milions d'euros per al projecte


El Govern ha començat aquesta setmana a enviar cartes als ajuntaments de Balears perquè cedeixin terrenys a fi de construir-hi residències de la tercera edat durant els pròxims quatre anys. L'objectiu de la Conselleria de Presidència és poder edificar fins a 15 llars d'ancians aquesta mateixa legislatura, de les quals la majoria serien a Mallorca. Aquest pla comptarà amb el suport del Govern central. De fet, el Consell de Ministres aprovarà aquest divendres una partida de 25 milions perquè el gabinet de Matas disposi del finançament necessari per a la posada en marxa dels 15 projectes de residència.

Amb aquestes infraestructures, el Govern persegueix alleugerir la llista d'espera que existeix en l'actualitat per accedir a una residència pública. Ara mateix hi ha 1.800 persones que esperen poder tenir plaça als centres públics i la llista augmenta any rere any a causa de l'envelliment de la població balear.

En una primera fase d'aquest macroprojecte, el Govern es posarà en contacte amb els ajuntaments de les Illes perquè cedeixin els solars necessaris per construir-hi els nous centres de la tercera edat. La intenció de la Conselleria de Presidència és poder adjudicar tots els projectes abans que conclogui aquest any.

De les 15 llars previstes pel Govern, entre 8 i 10 es construiran a Mallorca, a Eivissa podran crear-se'n entre 2 i 3, i s'està pendent de la petició que faci el Consell Insular de Menorca. En tots els casos, l'Executiu finançarà les obres i cedirà la gestió dels centres als diferents consells insulars. Del total de residències noves, dues es construiran a Palma.

El Govern calcula que la inversió per edificar aquests 15 centres rondarà els 82 milions d'euros, encara que d'aquesta quantitat s'ha de descomptar la partida que aporta el Ministeri de Treball i els solars que cediran els ajuntaments. Per tant, el cost real serà d'uns 60 milions d'euros (10.000 milions de pessetes). L'aportació de Treball és indispensable per a la posada en marxa dels projectes.

Segons fonts del Govern, cada residència pot tenir un cost aproximat de 7 milions d'euros i els centres tindran una capacitat per a 100 de residents. Moltes d'aquestes places seran per a gent gran assistida. Una vegada finalitzada la construcció de totes aquestes llars, s'hauran creat 1.500 places públiques a Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris