algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Antich demana al PP que retiri la proposició sobre el cas Carod

Huguet accepta ajornar el debat fins després de les eleccions generals

El portaveu del grup parlamentari socialista, Francesc Antich, demanà ahir la retirada «immediata» de la proposició no de llei que el PP ha presentat sobre el ja conegut com a cas Carod Rovira. El grup popular exposà dilluns un document que rebutja la treva d'ETA -la qual afecta només el territori català- i censura el Govern de la Generalitat de Catalunya perquè integra ERC.

Una vegada analitzada la proposició, Antich en criticà el contingut i lamentà el fet que «el PP insisteixi a fer propaganda de la banda armada». El secretari general del PSIB advertí que «si ningú vol consensuar cap declaració contra el terrorisme, el que ha de fer és debatre-la abans amb totes les forces polítiques i no fer-ne demagògia per separar els demòcrates».

El candidat socialista al Congrés va reiterar que ETA no pot marcar l'agenda electoral dels partits polítics amb vista a les generals i anuncià que si el PP manté la proposició el seu grup hi estarà en contra, «amb independència que hi presentem cap alternativa o no». Per la seva banda el protaveu dels populars, Joan Huguet, manifestà ahir que «no tenc gens de pressa a l'hora de tramitar la declaració de rebuig d'ETA i el líder d'Esquerra Reublicana de Catalunya, Josep Lluís Carod Rovira».

Huguet va admetre que «si és necessari» alentirà el procés de debat perquè no es pugui qualificar la iniciativa de la seva formació d'electoralista. Com es recordarà, les previsions apuntaven que la proposta es discutís en la Comissió d'Assumptes Institucionals la setmana vinent.

Respecte d'Unió Mallorquina, l'únic partit amb representació a la Cambra que no s'ha manifestat sobre la proposició no de llei del PP, tant la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar, com el diputat Miquel Nadal declinaren fer-ne declaracions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris