bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Govern admet que l'escola de Son Sardina no manipulà els alumnes

El Defensor del Menor diu ara que l'assumpte «s'ha sobredimensionat»

J.T./R.G. Palma.
El conseller d'Educació, Francesc Fiol, informà ahir el Parlament que l'expedient informatiu obert al col·legi Maria Antònia Salvà de Son Sardina mostra un resultat «positiu» per als responsables del centre. Segons Fiol la inspecció començada a instàncies de l'Oficina del Defensor del Menor, per detectar si s'havien vulnerat els drets del menor en l'organització d'una rua contra el segon cinturó, no ha observat responsabilitats disciplinàries ni tampoc l'incompliment de l'expedient curricular.

Arran de les preguntes formulades per les diputades Joana LluÏsa Mascaró (PSM) i Aina Calvo (PSIB), el responsable d'Educació defensà a la Cambra que l'actuació del Govern en aquest assumpte havia estat «ajustada als fets ocorreguts». Segons Fiol, aquesta intervenció es limità a dues visites de l'inspector d'Educació, que es va reunir amb la directora, el cap d'estudis, la coordinadora d'educació infantil i el president de l'Associació de Pares per aclarir la situació i per assessorar-hi els responsables del centre.

El conseller trobà que s'havia obrat amb «correcció» i d'acord amb la legalitat després de detectar un «senyal d'alarma». La parlamentària socialista Aina Calvo qüestionà de manera oberta l'actuació del Govern, el qual acusà de no haver fet res per evitar «un atac a la llibertat d'expressió». Per la seva banda, la diputada del PSM Joana Lluïsa Mascaró acusà l'Executiu d'actuar en contra de la «presumpció d'innocència» dels professors.

El director de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor, Gaspar Rul·lan, confirmà ahir que s'està acabant d'analitzar l'expedient i no s'aprecia cap afectació de drets dels menors. El Defensor del Menor assegurà que l'assumpte s'ha «sobredimensionat» i mostrà la seva «satisfacció» pel fet que hagi acabat bé. Rul·lan reconegué que els infants de les Balears tenen «problemes més greus».

Per altra banda, la consellera Cabrer expressà el seu respecte per la «manifestació pacífica» del 14 de febrer, que considerà «positiva» en democràcia. A pesar tot, assegurà que el PP executarà «de maner íntegra» el seu programa electoral i aplicarà la política de carreteres que ha iniciat per no «perdre» el finançament de Madrid.

La consellera aprofità una pregunta dels socialistes per criticar els canvis de posicionament d'aquest partit i recordà que el candidat del PSOE a la presidència del Govern, Francesc Antich, defensà el darrer dia de la campanya autonòmica el projecte de segon cinturó de Palma mentre que ara s'hi manifesta en contra.

La diputada d'Esquerra Unida-Els Verds, Margalida Rosselló, acusà l'Executiu de romandre «sord» i «mut» davant del «clam de 50.000 persones». I la diputada socialista Joana Maria Seguí va retreure a Cabrer que parli de «sostenibilitat» i no l'apliqui.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris