algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Els sindicats fan costat a l'aturada i manifestació en defensa del català

Les centrals troben que ha arribat el moment d'actuar «davant el PP»

Els principals sindicats de les Balears varen mostrar ahir el seu suport a les mobilitzacions que es duran a terme d'aquí a dues setmanes, dies 9 i 10 de març, per exigir al Govern que rectifiqui la seva política lingüística.

Concretament, per a dimarts dia 9, la Plataforma per l'Ensenyament ha convocat una aturada de cinc minuts a les dotze del migdia a tots els centres públics de Balears per llegir un manifest en contra de les mesures anunciades el mes passat pel conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, per tal d'«impulsar» les modalitats lingüístiques i el bilingüisme. Igualment, el mateix dia, l'horabaixa, l'Assemblea per la Llengua i la Plataforma per l'Ensenyament lliuraran dos manifests al Govern que condemnen les intencions de l'Executiu. Finalment, dia 10, la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans ha convocat una manifestació amb el mateix propòsit.

Des de l'STEI-i, sindicat majoritari en el sector de l'ensenyament, Biel Caldentey va assegurar que «donam suport a aquestes mobilitzacions» i va recordar que «no descartam convocar una vaga, però per nosaltres el 14 de març no acaba el món. La vaga la convocarem en condicions i seriosament».

Per la seva part, des de CCOO, Miquel Àngel Torrens també va assegurar que «nosaltres estam, fins i tot, a favor de la vaga, però hi hem d'anar tots junts i a nosaltres ningú no ens ha consultat. Hi ha motius suficients per fer costat a qualsevol tema reivindicatiu, com l'aplicació de la LOCE, la reducció d'hores de plàstica i música o les mesures en relació amb la llengua catalana».

Igualment, la secretària d'organització de FETE-UGT, Francesca Font, va assegurar que fan costat a aquestes mobilitzacions «sempre que la Conselleria no canviï d'actitud». Finalment, des d'USO, la Federació de l'Ensenyament creu que les manifestacions convocades són justes «sempre que permeti accelerar els tràmits dels futurs decrets reguladors de l'aplicació dels horaris de LOCE i del decret de mínims del català a l'ensenyament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris