algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

USO rebutja el tracte «indigne» als immigrants per arreglar els papers

Els estrangers passen la nit fent cua a l'Oficina d'Immigració


Molts d'immigrants han de dormir al carrer per poder accedir a una de les paperetes numerades per regularitzar els seus papers. En total, l'Oficina d'Estrangeria en dóna 85 per dia. El sindicat USO qualificà d'«indigne» aquest sistema. Rafel Pons, secretari general de la central; Ernesto Baletto, secretari d'Acció Social; i Linda Chancay, responsable d'Immigració, es presentaren ahir a les sis i mitja de l'horabaixa davant d'Estrangeria per denunciar aquesta situació.

Quan els responsables sindicals hi arribaren, ja hi havia una trentena de persones fent cua. Pons declarà que «em pareix inhumà: pensau en aquests darrers dies, amb la pluja i amb temperatures que fregaven els dos graus». D'una altra banda, dels 85 números diaris, 15 corresponen a gent que renova els papers per primera vegada; i els 70 restants, a reagrupament familiar.

En una carta enviada per USO a Miquel Ramis, delegat del Govern, es denuncia el «tracte vexatori» rebut per treballadors d'aquest sindicat quan ajuden els nouvinguts a regularitzar els seus papers. Una altra de les reivindicacions del comunicat és un nou sistema de torns, com ara l'aplicat a Barcelona, que estalviï a aquesta gent haver de passar la nit davant l'Oficina d'Estrangeria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris