nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El bisbe Murgui visita els marginats i els diu 'paraules d'amor' bilingües

Mostrà molt interès a donar-se a entendre als presos, joves i als grans


El nou bisbe i pastor de l'Església Catòlica de Mallorca, Jesús Murgui, inicià ahir el seu periple entre la gent més necessitada de l'Illa, per «conèixer» la seva realitat i per «escoltar-los». El prelat va donar lliçons de com creu que ha de parlar un cristià: amb paraules d'amor i, si és possible, pla i en castellà. Després de berenar la primera visita de Murgui, acompanyat pel vicari general d'Andreu Genovart, va ser a la residència de la tercera edat de les Germanetes dels Pobres.

Murgui hi fou rebut amb molta simpatia i expectació per més d'un centenar de persones grans i pels treballadors del centre. Amb la seva simpatia i dolçor es va guanyar el cor dels residents, que en moltes d'ocasions estan aïllats de les seves famílies i necessiten la comprensió que ell els va mostrar.

El bisbe va presidir un acte en el qual, a més de recordar les paraules de Crist, va fer una «homilia» improvisada durant una vintena de minuts. La major part del temps va parlar en castellà i just al final, per cloure l'acte, ho va fer en valencià.

El nou titular de l'Església Catòlica a l'Illa es va mostrar crític amb la societat actual, ja que «de vegades anam massa aviat». En aquest sentit aconsellà als fidels donar «amor» i que en sentir-se tots sols, «des del vostre llit, des de la vostra cadira, pensau en Jesús, perquè ell també de vagedes està tot solet i parlau-li».

Així mateix, Murgui es referí als problemes familiars i es va ficar en la pell de molts de residents quan va confessar que «de vegades no sabem per què ningú no ens parla». I va insistir que «només l'amor» soluciona aquests desencontres.

De la mateixa manera, demanà als residents que «no siau una multitud, siau una família». Per acabar, els va animar perquè «estimeu el Senyor, us estimeu entre vosaltres i amb els vostres companys. Viure sense amor no és res, és un infern. Viure sense amor és una barbaritat».

Després el bisbe es va dirigir als mitjans de comunicació per agrair-los la seva tasca i desitjà arribar a ser «com m'heu descrit». Així i tot, demanà «temps» per «submergir-se en la Diòcesi». Murgui, amb humilitat, va reconèixer en un valencià perfecte que «estic molt verd, no sé si aquesta expressió la deis ací; Mallorca és gran, una Església complexa».

A la residència el prelat també va parlar amb els capellans més antics de l'Illa, alguns amb més de 50 anys de servei a l'Església. Al final de la jornada, va visitar al llarg de dues hores la presó de Palma. A més de conèixer-ne les instal·lacions, acompanyat pel director Fernando Díaz, va parlar de manera directa durant mitja hora amb els empresonats, i una hora amb les dones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris