muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La direcció d'Aena no aconsegueix desconvocar la vaga dels aeroports

Els sindicats diuen que l'ens no pensa retirar el procés de privatització

La direcció d'Aena i el comitè de vaga es reuniren ahir a Madrid per desconvocar les mobilitzacions anunciades als principals aeroports de l'Estat els mesos de març i d'abril. Si bé l'ens públic havia anunciat la retirada del seu pla de privatització per facilitar el diàleg, les organitzacions sindicals no aconseguiren que la proposta empresarial es formalitzàs per escrit.

El secretari del comitè d'empresa d'Aena a l'aeroport de Palma, Emilio Quintana, assegurà ahir que la direcció estatal «no vol garantir que els serveis que ara mateix presta la plantilla mantenguin en el futur la seva categoria de públics». En aquest sentit, Quintana pronosticà que la privatització d'Aena «repercutirà de manera directa en la seguretat aeroportuària i significarà una pèrdua significativa de qualitat del servei. A més, crearà una important inseguretat jurídica i una davallada forta de les inversions».

Dijous, la cúpula de l'entitat i el comitè de vaga es tornaran a reunir a Madrid. Tot i això, es mantenen les mobilitzacions anunciades per als mesos de març (5, 7, 9 i 12) i abril (2, 7 i 11). D'altra banda, el comitè d'empresa d'Aena s'ha reunit aquests darrers dies amb tots els grups polítics de l'oposició al Parlament i amb Unió Mallorquina. Tots li han transmès el seu suport i la seva voluntat de tirar endavant la proposta del PSIB-PSOE -que la Cambra balear debatrà avui- per sol·licitar a l'Estat la cogestió dels aeroports a la nostra comunitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris