nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Un policia espanyol troba pistes del mallorquí desaparegut a l'Amazones

Una parella d'italians assegura haver coincidit amb Marc Beltrà el passat mes de gener

74164

El pare de Marc viatjarà demà dimecres a Bogotà per seguir de prop la recerca.

Cada setmana que passa es coneixen noves dades sobre el possible parador de Marc Beltrà, el professor mallorquí que ja du més d'un mes desaparegut a l'Amazones. Un policia espanyol agregat a l'Ambaixada de Bogotà va realitzar fa uns dies la mateixa ruta que el filòleg, de 22 anys, des de la seva sortida de Colòmbia fins a la seva arribada al poble de Leticia, a la frontera entre aquest país, Brasil i Perú.

El més significatiu de la seva travessia va ser que va aconseguir posar-se en contacte amb una parella d'italians que varen reconèixer les fotografies que els va mostrar de Marc. Els estrangers li van comentar que havien coincidit amb el jove pel que sembla en els primers dies de gener, quan es dirigia cap al poble de Calderón. El detall és important, perquè significa que hi ha constància que el mallorquí es va endinsar a l'Amazones, una circumstància que abans només s'intuïa. Tanmateix, les novetats acaben aquí i després es perd la pista de Marc.

Juan Ramón, el seu pare, que resideix al municipi de Calvià, va declarar que dimecres es desplaçarà amb avió fins a Colòmbia, i d'allà a la frontera amb l'Amazones, on ja hi ha la mare del mallorquí i la seva germana, seguint de prop les tasques de recerca. Un equip de deu policies francesos estan rastrejant la pista del filòleg, i les policies de Colòmbia, Brasil i Perú tenen constància de la desaparició i també han efectuat gestions per aclarir què li va poder ocórrer.

El jove residia a París, amb una part de la seva família, i l'any passat, en finalitzar la carrera, va obtenir una beca a la Universitat Javeriana, a Bogotà. A mitjan novembre va gaudir d'un període de vacances, i va decidir realitzar una excursió de diverses setmanes per l'Amazones, però Marc mai no va arribar a completar-la perquè va desaparèixer. El seu pare creu que va poder sofrir algun accident o emmalaltir, i vol creure que es troba amb algun poble indígena, molt feble i sense possibilitats de demanar ajuda.

Juan Ramón confia que l'operatiu de diversos països en el punt de la selva on va ser vist per última vegada el jove mallorquí serveixi perquè en els pròxims dies es tenguin notícies «més esperançadores» del seu fill. Per avançar-se a aquesta possibilitat, demà s'embarcarà en un vol amb destinació a Bogotà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris