algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

La Sala compra la parcel·la de l'estació, destinada a zona verda

L'SFM s'encarregarà del projecte que s'inclou en un recent conveni

El batle d'Inca, Pere Rotger, anuncià ahir que l'Ajuntament ha arribat a un acord per formalitzar l'expropiació d'una parcel·la de 798 metres quadrats, ubicada al costat de l'estació del tren i que el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de 1987 ja preveia com a zona verda.

Una vegada formalitzada la compra per part de l'Ajuntament, aquesta parcel·la, delimitada per les vies del tren, el carrer del Tren i el carrer General Luque, serà ara condicionada com a espai públic per part de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), que assumirà el cost total del projecte, que s'inclou dins del conveni signat darrerament entre l'Ajuntament i SFM que preveu importants actuacions a l'entorn de l'estació del tren per valor de 6,6 milions d'euros.

El preu que pagarà l'Ajuntament per l'expropiació de la parcel·la és de 178.136,62 euros, més 20.805,82 euros en concepte d'interessos. El batle explicà en aquest sentit que les negociacions per arribar a un acord pel preu de l'expropiació no han estat fàcils. Després que l'any 2002 el Jurat Provincial d'expropiació forçosa establís com a preu just per expropiar 178.136,62 euros, el propietari va interposar aleshores un contenciós administratiu al TSJB reclamant una quantitat en concepte d'interessos pel fet que, a pesar d'estar destinada a zona verda des de l'any 1987, la parcel·la no havia estat adquirida en tots aquests anys. Finalment, i segons explicà el batle, l'Ajuntament només pagarà la meitat de la quantitat per interessos que havia de pagar inicialment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris