algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El pacte reclama sòl residencial per a Porto Cristo amb el Pla territorial

Tota l'oposició rebutja aquesta al·legació presentada per l'Executiu


El nucli costaner de Porto Cristo té ara un creixement residencial zero perquè es veu afectat per la delimitació del POOT, arran de la seva condició de població turística. l Pla territorial de Mallorca, en la mateixa línia que el POOT, impedeix també el desenvolupament urbanístic de Porto Cristo. Contra aquesta impossibilitat de creixement s'ha pronunciat l'Ajuntamemt de Manacor, amb la presentació d'un seguit d'al·legacions a la normativa insular.

Ara el pacte de govern manacorí (PP-AIPC), sobretot d'acord amb una proposta d'aquest darrer grup, ha preparat una esmena al PTM. La intenció és reclamar que dels 370.000 m2 que el municipi pot créixer en el transcurs de deu anys, Porto Cristo a través d'un futur pla general d'ordenació urbana prevegi una determinada zona residencial cap on el nucli es pugi expandir.

El portaveu del govern municipal, Jaume Darder (PP), va justificar en el ple d'ahir aquesta al·legació dient que Porto Cristo «no és cap nucli turístic entès com a tal, sinó que té una estructura residencial com a de poble». I afegí: «Porto Cristo és un nucli costaner, amb una estructura immobiliària sobretot de caire residencial, i que disposa d'una significativa població resident al llarg de tot l'any».

A més, segons l'equip de batlia l'activitat turística al Port té «més a veure amb una oferta complementària que amb una oferta turística hotelera, i no hi ha incompatibilitat entre l'adscripció al POOT i un creixement residencial». Tota l'oposició en bloc rebutjà ahir aquesta esmena, manifestant que «no es pot permetre a Porto Cristo més creixement urbanístic que l'actual, perquè desvirtuaria la fesomia costanera del poble». El PSOE instà a ocupar els solars i les cases deshabitades per aixecar habitatges nous.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris