algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Les excavacions arqueològiques de Cort s'inicien a Antoni Maura

Duraran sis mesos i donaran pas a un nou pàrquing subterrani


Ahir varen començar les excavacions arqueològiques a l'avinguda Antoni Maura de Palma, passa prèvia a l'inici de les obres del pàrquing subterrani de 836 places que l'Ajuntament té en projecte. Les tasques tindran una durada aproximada de sis mesos i donaran pas, l'1 d'octubre d'enguany, a l'inici de l'execució del nou aparcament municipal.

Segons alguns experts, en el lloc on Cort pretén ubicar aquestes instal·lacions podrien trobar-se restes arqueològiques de valor. L'Ajuntament nega aquesta possibilitat, ja que l'avinguda Antoni Maura era antigament el jaç de la Riera i es considera molt improbable en principi que s'hi puguin localitzar vestigis d'importància.

L'única cosa que podria dificultar o endarrerir aquest projecte, considerat pel Consistori com una de les obres d'infraestructura més importants que es preveu dur a terme aquesta legislatura, seria la troballa de restes monumentals inamovibles, però malgrat tot Cort confirma que «res no aturarà les obres».

Després d'aquest mig any d'estudi lent i detallat del terreny per evitar suspicàcies, s'iniciarà un nou periple de devers dos anys -que és el temps previst per a l'execució del projecte- en el qual es donarà forma a la fusió entre l'aparcament subterrani ja existent al parc de la Mar (325 places) i el de nova creació a Antoni Maura (511 places).

El regidor de Trànsit i Transports, Àlvaro Gijón, assegurà que aquest nou aparcament servirà per millorar la circulació al centre de la ciutat, com també l'activitat comercial de la zona. Aquest ambiciós projecte s'emmarca dins la xarxa d'aparcaments municipals que impulsa des de la passada legislatura l'equip de govern.

En cas que aparegués algun tipus de vestigi històric, Cort, que compta amb la supervisió del Consell de Mallorca, s'ha compromès a fer-ne efectiva la catalogació i conservació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris