algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Prop de 1.400 agents vetlaran per la seguretat a les Balears el 14-M

La Junta de Seguretat es reuní ahir per coordinar el dispositu electoral

Prop de 1.400 agents, entre Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local, vetlaran per la seguretat a les Balears durant la jornada electoral del 14-M, mentre que un centenar de persones treballarà en la recollida de dades de participació i escrutini. El delegat del Govern, Miquel Ramis, reuní ahir migdia la Junta Provincial de Seguretat per coordinar les actuacions generals que es duran a terme el dia de les eleccions generals.

A la reunió, celebrada a la seu de Delegació de Govern, hi prengueren part el cap superior de Policia, Eduardo Pérez Extremera, el coronel en cap de la Guàrdia Civil, Cristòfol Santandreu, i les directores insulars de l'Administració General de l'Estat a Menorca i a Eivissa-Formentera, Juana Francis Pons i Marienna Sánchez-Jáuregui, repectivament. La trobada s'emmarcà dins el programa de reunions que Miquel Ramis mantindrà amb els responsables dels diversos organismes per definir les actuacions que, dins l'àmbit de les seves competències, realitzarà la Delegació de Govern durant la jornada electoral.

Dels prop de 1.400 efectius que integraran el dispositu de seguretat per al 14-M, al voltant de 450 correspondran al Cos Nacional de Policia, 650 a la Guàrdia Civil i la resta seran policies locals. Per aquest motiu, Ramis demanarà la col·laboració dels ajuntaments de les Illes per tal de comptar amb els seus agents.

D'altra banda, el delegat anuncià que, el dia de les eleccions generals, un centenar de persones s'encarregarà de comptabilitzar les dades de participació al llarg de la jornada, així com les de l'escrutini a partir del tancament dels col·legis.

Quant als 96 nous agents del Cos Nacional de Policia que s'incorporen el març a la plantilla de les Balears, Miquel Ramis expressà ahir la seva confiança que es puguin incorporar al dispositiu de seguretat previst pel 14-M. Tot i que la seva disponibilitat dependrà, en qualsevol cas, de la distribució de serveis que es faci en les dates pròximes als comicis electorals al Congrés i al Senat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris