bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Antich reclama un pla de xoc per combatre la inseguretat a Balears

Demana més agents i recupera el debat de la policia autonòmica

El candidat socialista al Congrés, Francesc Antich, reclamà ahir un pla de xoc per combatre les altes taxes d'inseguretat ciutadana que pateix Balears Aprofitant la visita de la consellera d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, el secretari general del PSIB recordà que les Illes són la comunitat autònoma on més s'ha incrementat el nombre d'infraccions penals en els darrers 4 anys, ja que s'ha passat de 46.000 delictes (1999) a més de 86.000 (2003) -un 76,3 per cent més-.

Segons Antich, aquesta dada «demostra que a la nostra comunitat autònoma és imprescindible l'aplicació urgent d'una sèrie de mesures». En aquest sentit, les propostes del PSOE apunten la necessitat de cobrir les places vacants del cos de la Policia Nacional, que en el cas de Balears arriben al 20% de la plantilla; la creació d'un comandament únic que coordini la Policia i la Guàrdia Civil, i la compensació dels salaris que cobren els agents amb un augment del plus d'insularitat, «ja que en aquests moments venir a prestar servei a Balears suposa perdre doblers», declarà Antich.

Però al marge de totes aquestes «millores», l'expresident del Govern assenyalà que l'horitzó que s'ha de perseguir no és altre que la creació d'una policia autonòmica pròpia. Antich tornà a posar damunt la taula la possibilitat «d'obrir espais» a l'Estatut d'Autonomia perquè aquest cos sigui una realitat. També aprofità per exposar algunes de les propostes electorals de Rodríguez Zapatero per lluitar contra la criminalitat, com la creació d'un institut d'estadística i avaluació de seguretat ciutadana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris