nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El PP insta el Parlament balear a rebutjar el Govern de Catalunya

La proposició no de llei refusa aquells partits que «pacten» amb ETA

El portaveu del grup parlamentari popular, Joan Huguet, presentà ahir una proposició no de llei que insta la cambra balear a rebutjar aquells governs, nacionals o regionals, formats per partits que «contactin» amb bandes terroristes, en al·lusió a la Generalitat de Catalunya.

Amb la intenció de «cercar el consens» de totes les forces polítiques representades al Parlament de les Illes, la iniciativa exposa quatre punts que, segons Huguet, són «assumibles per tothom». Els dos primers refusen la treva declarada per ETA, que només afecta territori català, i demanen que cap partit no contacti amb el grup armat sense que s'hagi produït l'abandó de les armes. El tercer es refereix a l'esmentada recriminiació al tripartit català per integrar-hi ERC i el quart dóna suport al Pacte Antiterrorista, tot i que aclarí que «fins passades les eleccions no és oportú convocar-lo».

A part d'informar del contingut de la proposta, Huguet mostrà la seva «perplexitat» davant la «passivitat del PSOE en tot aquest assumpte» i sentencià que l'acord preelectoral amb Esquerra Republicana de Catalunya perjudicarà PSM, EU i Els Verds.

Respecte de la polèmica que s'ha suscitat després de la reunió de Carod-Rovira amb membres d'ETA, el portaveu popular assegurà que «qui ha creat alarma social és aquell que s'ha reunit amb els assassins». Es preveu que la proposició no de llei es pugui debatre a la comissió d'assumptes institucionals del Parlament la setmana que ve.

Pel que fa als portaveus de l'oposició, tots coincidiren en dues reflexions: 1. «El PP continua fent electoralisme amb la qüestió de la treva etarra» i 2. «Els terroristes no poden marcar l'agenda electoral de les forces democràtiques». El candidat al Congrés per Balears Francesc Antich (PSOE) declarà que la proposició «és inoportuna i incideix en el fet que, a tres setmanes de les eleccions, només es parli del que han dit uns encaputxats». Antich afegí que Carod-Rovira ja havia assumit les responsabilitats per les errades comeses.

Miquel Rosselló (EU-EV) aprofità per demanar que el Pacte Antiterrorista -signat per PP i PSOE- s'ampliï a tots els partits democràtics i Joana Lluïsa Mascaró (PSM) titllà la proposta de «trampa» i advertí que el PP «instrumentalitza el terrorisme». Malgrat les crítiques, els grups de l'oposició estudiaran el document de quatre punts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris