muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Les entitats defensores del català criden a una manifestació dia 10

A més, convoquen una aturada de 5 minuts als centres educatius

La Plataforma per l'Ensenyament va decidir ahir convocar professors i alumes a aturar-se cinc minuts dia 9 de març i a participar en una manifestació dia 10 per protestar contra la política lingüística del Govern. La decisió es va prendre al llarg d'una assemblea i reunions mantingudes a l'IES Josep Sureda i Blanes.

Pep Lluís Pol, un portaveu d'aquesta plataforma, va explicar a aquest diari que aquestes decisions s'han pres «davant l'atac frontal a la nostra llengua i cultura per part de les institucions governades pel PP i perquè aquestes prenen decisions sobre l'ensenyament sense consultar-les amb els professionals, la qual cosa representa una absoluta falta de diàleg».

Precisament, la Plataforma de l'Ensenyament havia promogut una vaga per dia 10 per aquests motius, però Pol explica que «hem decidit no dur a terme la vaga perquè no tenim entitat jurídica per convocar-la sense els sindicats, que no ha fet seva la nostra convocatòria».

Així i tot, es mantenen les dues jornades de protesta acordades ahir i dimarts dia 9 «hi haurà una aturada de 5 minuts a les 12 del migdia i es llegirà un manifesta» i l'endemà, a la mateixa hora, una manifestació convocada per la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans, a la qual s'ha adherit la Plataforma per l'Ensenyament. Aquesta marxa acabarà a la seu de la Conselleria d'Educació i Cultura.

A més d'aquestes mobilitzacions, Pol va explicar que «el mateix dimarts dia 9, a les 17.30 hores, una comissió de representants de la Plataforma de l'Ensenyament farà entrega en el Consolat de la Mar, seu del Govern, d'una pila de manifests, dels quals ara en tenim 155, dels claustres de professors, dels consells ecolars, als quals estan representats els pares, i de les Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de les quatres illes.

Aquesta acció té el sobrenom de Dos dits de seny, perquè entre manifest i manfiest posarem unc cartró de dos dits per fer una pila de tres metres i deu centímetres, i volem transmetre al conseller Francesc Fiol que si tingués dos dits de seny podria fer una pila de quatre metres. Li volem deixar clar que som gent radical, però amb seny». L'acció es farà de manera «coordinada i conjunta» amb l'OCB, que entregarà el manifest de l'Assemblea per la Llengua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris