nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Matas signa la treva amb els mestres de la concertada i els apuja els sous

Els sindicats es mostren «contents», però continuaran amb les «reivindicacions»

103660

Matas firmà l'acord amb el conseller Fiol. A la imatge amb el cap de la Patronal.

El Govern va firmar ahir l'acord «per la millora de l'Ensenyament privat concertat» que li permetrà aconseguir una «treva» en el sector, però que no servirà per aconseguir calmar les aigües, segons varen advertir ahir els sindicats amb representació majoritària. Tanmateix, les centrals de treballadors estaven parcialment contents perquè, entre altres guanys, han aconseguit que els professors de l'ensenyament concertat vegin millorar els seus sous, d'aquí al 2007, en una mitjana de 180 euros mensuals, un 12%. Aquest increment gairebé igualarà el salari d'aquests docents amb els dels centres públics.

Ara bé, la secretària general de l'STEI-i, Neus Santaner, va advertir que encara que «estam molt contents» de l'acord, en realitat «no és totalment satisfactori». La líder del sindicat majoritari del sector va assegurar que «l'acord equipara el salari del personal docent dels centres concertats amb els del públic en un 99'4 per cent i no amb els treballadors de la mateixa categoria sinó amb els interins». «És a dir, si jo duc 30 anys a l'escola concertada -va explicar Santaner- cobraré quasi el mateix que un que acaba d'entrar en la pública». La secretària general va explicar que no han rebutjat l'acord perquè «ja ho vàrem fer una vegada i els docents no poden esperar més», però va advertir que «continuarem amb les reivindicacions».

Per la seva part, des de la tercera força sindical del sector, l'FSIE, Antònia Seguí es va expressar en la mateixa línia i va assegurar que «és un acord insuficient». Seguí no va negar que «resulta un avanç» però «en qüestions d'horari no fa la mateixa feina un docent de la concertada que un de la pública. Nosaltres continuarem donant canya amb mogudes i el que faci falta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris