nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

L'Ajuntament soterrarà els cables elèctrics i telefònics de les façanes del centre històric

Infraestructures aprofitarà les obres d'instal·lació de la segona fase de la recollida pneumàtica

L'Ajuntament eliminarà el cablatge aeri de les façanes del centre històric de Palma. La tinent de batle d'Infraestructures, Catalina Terrassa, presentarà un projecte per soterrar les esteses elèctriques, telegràfiques i telefòniques que perjudiquen el paisatge urbà del centre antic. Les obres, que encara no tenen fixat un pressupost, consistiran a instal·lar conduccions subterrànies per les quals puguin anar els cables que ara pengen dels habitatges.

La intenció de Terrassa és aprofitar les actuacions que s'han de dur a terme amb ocasió de la segona fase de la recollida pneumàtica, que ja s'ha iniciat a la plaça del Mercat. Segons la tinent de batle, la qualitat ambiental dels espais públics urbans «no s'ha de limitar als immobles i al seu entorn immediat, sinó que s'ha d'estendre a tot l'hàbitat de la zona que es vol protegir davant els elements que provoquen la seva contaminació ambiental».

A més, des d'Infraestructures es recorda que la Constitució espanyola i l'Estatut d'Autonomia de Balears recullen entre els seus articles la defensa del patrimoni històric.

D'altra banda, la Llei 16/1985 del patrimoni històric espanyol i la Llei 12/1998 del patrimoni històric de les Illes Balears varen sorgir amb la finalitat de complementar els preceptes constitucionals esmentats a d'alt.

Una altra normativa, la Llei 6/1993 de 28 de novembre, sobre l'adequació de les xarxes d'instal·lacions a les condicions històrico-ambientals dels nuclis de població, concreta les obligacions repecte del soterrament dels cables de serveis.

Per tot això, l'Ajuntament de Palma ha decidit posar fill a l'agulla i iniciar un pla per millorar els actius paisatgístics i monumentals de la ciutat.

El soterrament de les esteses troba el seu origen en el Pla extraordinari de recuperació i millora del paisatge urbà, més conegut com pla Mirall.

I és que a tots els projectes que afectaven el centre de Palma es varen incloure la instal·lació de les conduccions subterrànies necessàries per a la instal·lació del cablatge aeri.

A part d'aquesta iniciativa, Catalina Terrassa anuncià que el Consistori, a través de l'àrea d'Infraestructures, «continuarà impulsant totes aquelles actuacions destinades a millorar l'aspecte de la ciutat, subscrivint convenis puntuals o establint línies de subvenció amb les empreses de serveis relacionades amb el sector de la telefonia o de l'electricitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris