algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Gesma posa en marxa un programa pilot de deshabituació tabàquica

S.C.Palma.
L'empresa pública Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma) ha posat en marxa, des de la Unitat de Deshabituació del Tabac, un programa dedicat al personal del Complex Hospitalari de Mallorca -Hospital general, Sant Joan de Déu i Psicogeriátric- perquè els treballadors que així ho desitgin, deixin de fumar.

Un equip, dirigit pel doctor Arturo López, comptant amb dues infermeres: Aina Maria Sureda i Francesca Puigserver, i una administrativa, Mercès Riegas, ha posat en marxa el programa Si vols deixar de fumar aquest és el camí basat en teràpies psicològiques conductuals, deixant per a una última instància els tractaments farmacològics, que «només s'utilitzen si l'usuari del programa així ho sol·licita», explicà el doctor López.

De fet, tal com explica el doctor López, un estudi de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica realitzat entre 1.282 professionals de tot l'Estat demostra que el 39 per cent del personal mèdic i d'infermeria és consumidor habitual de tabac. Més de tres punts per sobre de la mitjana de fumadors de la població general, que se situa en un 35,7 per cent.

Aquest major nombre de fumadors entre la població sanitària es deu a la forta incidència d'aquest hàbit entre les dones, especialment infermeres. Mentre que els professionals varons fumen menys que la resta de la població, el percentatge de sanitàries dones es dispara fins a un 42 per cent, uns quinze punts més que la mitjana de dones espanyoles. En Atenció Primària fuma gairebé el 40 per cent dels professionals sanitaris.

El programa es du a terme a través de teràpies de grup amb proves físiques, amb un cooxímetre que mesura la quantitat de monòxid de carboni que té al cos i així se sap si s'és fumador lleu, moderat o d'alt risc.

La intenció del doctor López i el seu equip, amb el suport de la Conselleria de Salut i Consum, és la de facilitar el programa a tots els centres sanitaris i hospitals de les Illes que el vulguin dur a terme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris