nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Un centenar de persones ret homenatge en el cementeri al batle republicà Emili Darder

L'emoció va ser la nota predominant de la trobada


Prop de cent persones recordaren ahir a l'exterior del cementeri de Son Tril·lo l'exbatle de Palma Emili Darder, afusellat en aquell lloc el 1937. L'acte, que té lloc cada any fou presidit per Cecili Buele, membre d'ERC, i per la historiadora Catalina Moner. Entre els assistents hi eren els col·laboradors de Diari de Balears Llorenç Capellà, Biel Florit i Àlex Volney. I també Josep Darder i Sastre, nebot de l'homenatjat.

Així mateix, hi anaren l'escriptora Antònia Vicens; Joan Lladó, president d'Esquerra Republicana a les Balears; i Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana al País Valencià, que ahir era a Mallorca per donar suport a la Coalició Progressista amb vista a les eleccions generals.

En el seu parlament, Buele recordà l'etapa com a regidor de l'Ajuntament de Palma, entre els anys 1995 i 1999. I en aquest sentit considerà que «jo he tingut l'oportunitat de tractar amb Ramon Aguiló, amb Joan Fageda i amb Catalina Cirer, i us vull dir que cap d'ells no arriba ni a la sola de les sabates d'Emili Darder».

Per la seva banda, Catalina Moner recordà la figura de l'exbatle republicà i el definí com «una persona extraordinària», a la qual «la societat mallorquina encara no li ha fet el reconeixement que es mereix».

Moner parlà de l'exprimer edil com d'«un home totalment compromès amb els seus ideals, que eren fer de Mallorca una terra a l'altura d'Europa: moderna, anticaciquil, amb justícia social i amb educació per a tothom».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris