muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La propietat ofereix la torre Picada a l'Ajuntament per dos milions d'euros

El regidor Bartomeu Pomar vol que el batle en proposi la compra a Jaume Matas

LL.GARCIA.Sóller.
Els propietaris de la torre Picada del Port de Sóller -un dels edificis defensius més ben conservats de la serra de Tramuntana- han fet una oferta formal de compravenda a l'Ajuntament demanant per la fortificació i els terrenys que l'envolten la quantitat d'1.953.289 euros (prop de 325 milions de pessetes). Aquesta oferta respon a les gestions que en el seu moment havia fet amb la propietat de la torre Picada -els germans Castañer Puig- el regidor de Turisme, Bartomeu Pomar. Divendres, Bartomeu Pomar va traslladar a la Comissió de Govern aquesta oferta esperant que el batle negociï amb Jaume Matsa la compra de l'immoble i terrenys adjacents, que passarien a dependre de l'Ajuntament i es convertirien en una àrea pública.

Pomar és ben conscient que tot i que considera que l'operació seria de gran interès, «es tracta d'un preu prou elevat», encara que creu que la gestió «s'ha de fer, perquè amb aquesta compra s'aconseguiria recuperar un lloc emblemàtic per al seu ús públic i a la vegada s'aturaria la possibilitat d'algunes operacions urbanístiques a la zona» ja que considera que aquesta «és de gran valor paisatgístic i de vital importància per mantenir la imatge turística de l'entorn del Port».

Bartromeu Pomar inicià les gestions per estudiar la possible adquisició de la torre Picada per part de l'Ajuntament (o del Govern) el passat mes de setembre. En aquell moment va ser la coalició UM-UNISO la que ho va presentar a l'equip de Govern com una «oportunitat» quan s'assabentà que l'edicifi i la finca eren en venda.

Porteriorment Pomar ha continuat les gestions que han acabat amb l'oferta formal. Els terrenys que enrevolten la propietat pertanyen a una promotora urbanística. L'any 1998 ja va existir un important projecte urbanitzador sobre la zona, on s'hi volia construir un gran hotel. La torre és del segle XVI i es troba en perfecte estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris