nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Les monges de Sant Vicenç deixen el municipi després de 155 anys

Durant 8 dècades la congregació ha dirigit la residència de majors

ELENA DÀVILA.Pollença.
Després de 155 anys de servei al poble, les germanes de Sant Vicenç de Paül abandonen Pollença i la seva tasca al capdavant de la residència d'ancians. Sor Francisca Nicolau, actual gerent de la Residència, ha manifestat «que des de fa uns mesos estàvem preparant la marxa, i per circumstàncies que envolten la Residència, (les quals no va voler especificar) creim que és el moment oportú per deixar-ho». Encara que no van concretar el dia, tenen previst que sigui durant la segona quinzena de març.

Sor Francisca vol deixar clar que «l'edat no és el factor determinant» que els ha duit a prendre aquesta decisió. «Gràcies a Déu, tenc la mateixa capacitat intel·lectual i mental que fa 20 anys». Les germanes de Sant Vicenç varen arribar a Pollença l'any 1849, concretament al col·legi Sant Jordi, on van fixar inicialment la seva residència. Des de llavors han estat desenvolupant, de manera altruista, una gran labor social i humana. Des de fa 80 anys aquesta congregació dirigeix a més, la residència d'ancians, situada en l'antic convent de Sant Domingo.

Sor Francisca, sor Maria i sor Joana Aina, juntament amb les 10 empleades atenen els 36 ancians de la Residència. Per la seva banda, la germana Mercedes treballa a la escoleta del Col·legi Sant Jordi. Ara, es traslladaran a alguna de les 25 cases que la Congregació manté a Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris