nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Un estudi de mobilitat mostra que alguns carrers tenen massa trànsit

Es continua utilitzant el carrer del Convent per travessar el poble

G. VICENS.Felanitx
La regidoria d'Interior de l'Ajuntament de Felanitx encarregà un estudi de mobilitat que ja ha donat els seus fruits. L'informe esmentat demostra que en alguns carrers hi ha molta de circulació, més de la prevista en principi per la Sala. Així l'anàlisi indica que per certes vies de Campos, com els carrers d'Ernest Mestre i de Guillem Timoner, hi circula cada dia una mitjana de 7.500 vehicles. D'altra banda, només 3.500 d'aquests conductors s'estimen més anar per l'anomenada via de cintura. La resta encara circula pel carrer del Convent a l'hora de travessar el poble en direcció a Manacor i a Campos.

Els controls d'intensitat per a l'estudi es realitzaren a final de novembre passat en diversos punts del nucli urbà de Felanitx. Els mesuratges foren amb sistemes manuals i automàtics durant períodes de 24 hores.

Ara aquests resultats s'estudiaran per aconseguir els objectius fixats: definir les xarxes bàsica i secundària i millorar la mobilitat per als pròxims anys. Així es redactarà l'informe que indicarà quin remei hi ha per al trànsit a Felanitx.

Tal com manifesta el regidor de Circulació, Pep Covas (PP), «la primera cosa que s'ha fet és obtenir dades. La passa següent serà fer-ne un diagnòstic que determinarà les passes a seguir per solucionar el problema de la saturació».

D'aquesta anàlisi, també en destaquen xifres com les referents a la via d'Ernest Mestre, on un 16% del trànsit és de camions. Les hores punta, en definitiva, són de les 9.00 a les 10.00 i els migdies entre les 13.00 i les 14.00 hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris