algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Can Creu d'Inca serà rehabilitat per fer front a la degradació actual

L'Ajuntament posa en marxa un projecte de reforma de la teulada

La casa can Creu d'Inca de Capdepera es troba en un estat lamentable que ha obligat a apuntalar-ne la teulada. Mentre la planta baixa s'utilitza com a centre d'exposicions, les altres dues plantes estan totalment abandonades, amb paquets acumulats, brutor, cruis i en un estat deficitari. Conscient de la necessitat de recuperar aquest edifici, l'Ajuntament ha engegat un projecte de reforma que s'inclourà en els pressuposts d'enguany per tal de recuperar l'immoble i que es pugui utilitzar la casa com un espai cultural per al poble.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament, Mateu Melis, va explicar que «s'hi ha de fer una bona reforma perquè és veritat que les dues plantes estan en males condicions, però s'ha de dir que no amenaça ruïna i que no hi ha perill d'esbucament, ja que l'edifici s'ha apuntalat».

El projecte, que està al voltant de 160.000 euros, preveu canviar totes les teulades, eliminar els cruis i endreçar les dues plantes, com també el soterrani, sempre conservant i respectant el caràcter de l'edificació.

Una altra de les propostes és la possibilitat d'embellir l'accés a la casa entrant des de devora el centre de salut i instal·lar mobiliari urbà. «Així, mentre els veïns estan esperant pel metge es poden passejar per la casa i seure una estona , llegint o prenent el sol», afegí Melis.

L'Ajuntament, a través d'un conveni urbanístic, fa una sèrie d'anys es va convertir en el propietari d'aquest edifici i el va adequar per poder-lo utilitzar com a sala d'exposicions.

Des de la regidoria de Cultura es vol emprar aquest espai com un gran centre cultural. «Amb aquesta reforma tindríem un espai en unes condicions immillorables del qual es podrien beneficiar tots els veïns». Està previst que les obres comencin aviat, un cop aprovats els pressuposts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris