nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Els principals caps de l'Església apadrinen Jesús Murgui a la Seu

El cardenal Rouco Varela assegurà que serà un gran bisbe per a Mallorca

Els màxims caps de l'Església espanyola apadrinaren el nou bisbe en la seva presa de possessió. En total, un nunci apostòlic, tres cardenals, cinc arquebisbes i i quinze bisbes es traslladaren a Mallorca per acompanyar Murgui a la cerimònia.

L'acte, que se celebrà ahir migdia a la Seu, tingué la presència del nunci apostòlic d'Espanya, Manoel Monteiro de Castro. A més, hi assistiren tres cardenals: el cardenal-arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal, Antonio María Rouco Varela, el cardenal arquebisbe de Barcelona i vicepresident de la Conferència Episcopal, Ricard Maria Carles, i el cardenal-arquebisbe emèrit de Toledo, Francisco Àlvarez Martínez.

A la sortida de la Seu, el cardenal Rouco Varela assegurà que Murgui «serà un gran bisbe per Mallorca» i que «donarà més profunditat a la petjada deixada pel bisbe Teodor».

A la cerimònia de presa de possessió de Jesús Murgui hi foren presents també els arquebisbes de València, Agustín García-Gasco Vicente; el de Burgos, Francisco Gil Hellín; el d'Oviedo, Carlos Osoro; el de Tarragona, Lluís Martínez Sistach; i l'arquebisbe primat de Toledo, Antonio Cañizares Llovera.

Quant a la presència de bisbes, cal destacar que fins a quinze es desplazaren des de diferents punts de l'Estat per concelebrar l'acte d'ahir a la Seu. Així, hi assistiren els bisbes d'Eivissa, Agustín Cortés Soriano; el de Girona, Carles Soler Perdigó; el de Lleida, Francesc Xavier Ciuraneta Aymí; el d'Àvila, Jesús García Burillo; el d'Urgell, Joan Enric Vives Sicília; el de Mondoñedo-Ferrol, José Gea Escolano; el de Sogorb-Castelló, Joan Antoni Reig Pla; el d'Oriola-Alacant, Victorí Oliver Domingo; el de Tortosa, Xavier Salinas Viñals; el d'Alcalá de Henares, Jesús E. Català Ibàñez; el de Cartagena, Manuel Hureña Pastor; i el de Jaén, Santiago García Araci. A més, hi assistiren els bisbes auxiliars de València, Esteban Escudero Torres; el de Madrid, Fidel Herráez Vegas; i el de Barcelona, José Àngel Sáiz Neneses.

També hi assistiren l'abat de Monserrat, Josep Maria Soler i el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, Juan Antonio Martínez Domingo, com també quinze vicaris generals i episcopals i més de tres-cents capellans.

D'altra banda, el bisbe de Menorca, Joan Piris Frígola, tot i que havia confirmat la seva assitència, finalment hagué de suspendre el viatge a Mallorca a causa de la mort inesperada del canonge emèrit, mossèn Guillem Coll.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris