muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

«Un bisbe molt preocupat pels temes socials»

Els representants institucionals de les Balears asseguren que serà un bon successor de Teodor Úbeda

Els principals representants de les institucions de les Balears concidiren a assenyalar com una de les principals qualitats de monsenyor Murgui «la seva gran preocupació pels temes socials» i, alhora, el definien com «un bon successor del bisbe Teodor. L'acte de presa de possessió del nou bisbe comptà amb la presència d'una àmplia representació política i social de les Illes, com també del País Valencià.

El president del Govern, Jaume Matas, destacà la resposta de la ciutadania i feligresos de Mallorca que, omplint la Seu, «li han volgut expressar la seva il·lusió per compartir amb ell aquesta nova etapa». Per la seva banda, la batlessa de Palma, Catalina Cirer, afirmà que Murgui «serà un bon cap de diòcesi. És una persona que té molt clara la missió del seu ministeri i pens que serà un bon successor del bisbe Teodor». Finalment, el secretari general del PSIB-PSOE i candidat socialista al Congrés, Francesc Antich, digué que «s'ha de valorar la preocupació del nou bisbe pels temes socials. Es bo que aquesta sigui una de les principals prioritats del cap de la diòcesi de Mallorca».

A més del president del Govern, la batlessa de Palma i del cap de l'oposició al Parlament, altres representants institucionals volgueren també donar la benvinguda al nou bisbe de Mallorca. Cal destacar la presència del president del Parlament, Pere Rotger; del delegat del Govern a les Balears, Miquel Ramis; del general en cap de la zona militar de Balears, Luis Peláez-Campomanes; i de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar.

En representació de l'Executiu autonòmic, hi eren presents la vicepresidenta Rosa Estaràs, i els consellers Margalida Moner, Lluís Ramis d'Ayreflor, Mabel Cabrer, i Francesc Fio. A més, cal destacar la presència del fiscal en cap, Bartomeu Barceló, del president del Tribunal Superior de Justícia, Àngel Rigosa, del rector de la UIB, Avel·lí Blasco, com també de la majoria de regidors de l'Ajuntament de Palma, a excepció dels d'Esquerra Unida-Els Verds, i els batles de prop de 30 municipis de Mallorca.

A la consagració del nou bisbe també hi assistiren el batle de Ciutadella, Llorenç Brondo -on Jesus Murgui exercí com a administrador apostòlic de la Diòcesi de Menorca-, i el tinent de batle de l'Ajuntament de València, Miguel Domínguez, a més de la batlessa d'Aladia -poble natal de Murgui-, Desamparados Navarro, i el batle de Casinos, José Salvador Murgui.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris