nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

L'Ajuntament proposa a Gesa que el cablejat soterrat es cobri en els rebuts

S'ha de fixar la part proporcional dels dos milions que hauria de pagar cada client

87270

Capdepera vol convertir-se en un municipi net de cablejat elèctric aeri. Per això s'han de soterrar les línies.

A.B.

El conflicte generat entre Gesa i l'Ajuntament de Capdepera pel soterrament de les línies d'alta tensió està en vies de solucionar-se. La Sala ha proposat a la companyia energètica un pla pilot consistent que el cost que suposa soterrar el cablejat (dos milions d'euros) i que Gesa no vol assumir, es cobri en els rebuts d'electricitat dels usuaris com un cànon.

El batle de Capdepera, Joan Ferrer (PP), i el regidor de Policia, Antoni Mir, es varen reunir amb el conseller de Comerç i Indústria, Joan Josep Cardona, el conseller de Turisme, Joan Flaquer i com a representants de Gesa, Bartomeu Reus i Jaume Reguard, per intentar trobar una sortida al problema, que s'arrossega des del 2002, quan el Govern va concedir llicència per fer una subestació a Capdepera amb dues línies aèries. Les Normes Subsidiàries de la localitat obliguen a soterrar les línies i Gesa no volgué assumir els dos milions que això suposa perquè la normativa no l'obliga. Com a mesura de pressió la companyia energètica des del passat mes d'octubre no ha atorgat cap comptador al terme municipal.

«Hem proposat fer un pla pilot perquè Capdepera sigui un municipi net de cablejat elèctric. Es tracta que els dos milions d'euros que costa el soterrament es distribueixin mensualment i a llarg termini entre els rebuts. Així s'eliminarien les línies d'alta tensió, no produiria impacte ambiental i Gesa recuperaria els doblers a través del cànon», explicà Ferrer. Ara es realitzarà un estudi per veure quants de doblers suposaria als usuaris aquesta proposta.

L'equip de Govern en comissió d'urbanisme va informar d'aquesta solució als partits de l'oposició i «ho han vist amb bons ulls». Des de Ucap-UM havien sol·licitat la possibilitat de crear un gabinet per assesorar a tots els perjudicats, uns 400 habitatges.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris