muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

La zona de can Botana queda fora d'ordenació amb el Pla territorial

El futur dels emblemàtics hotels Els Pins i Oriola, pendent del CIM


El Pla territorial de Mallorca deixa fora d'ordenació dos dels hotels més emblemàtics de la Cala San Vicenç, com són Els Pins i Oriola, construïts al vessant de can Botana. La normativa inclou traslladar l'edificabilitat de l'àrea de can Botana fins a la zona de l'Ullal al Port, a través de la mateixa operació per fer passar a la zona de l'Ullal la trentena d'habitatges prevists a cala Carbó.

La diferència entre els dos enclavaments, segons manifesta el primer edil Joan Cerdà (UM), és que si can Botana «és una àrea del tot urbanitzada, cala Carbó en canvi no hi està i s'hi pot impedir la construcció de devers trenta xalets». Per aquest motiu, la Sala pensa presentar el pròxim dia 27 al·legacions a la tramitació del Pla territorial. La finalitat és l'exclusió del vessant de can Botana de l'àrea de reconversió territorial en la qual sí que es mantendria cala Carbó.

D'aquesta manera, el batle explicà que si la normativa es tramita d'acord amb la seva redacció actual els hotels, que han acollit importants pintors i altres artistes durant el darrer segle, quedarien fora d'ordenació. Així doncs, tendrien dificultats a l'hora d'executar segons quines reformes en el futur. «És segur en qualsevol cas que si mai s'haguessin de demolir per reconstruir-los de bell nou no es podrien aixecar allà mateix, sinó que hauria de ser a l'Ullal», va concloure Cerdà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris