algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El bisbe Murgui defensa els valors propis de l'Església de Mallorca

El prelat fou consagrat a la Seu en una solemne cerimònia davant 4.000 fidels

65826

Jesús Murgui celebra l'eucaristia flanquejat pels cardenals Antonio María Rouco Varela (esquerra) i Ricard Maria Carles.

J. TORRES.

Jesús Murgui Soriano (València, 1946) va ser consagrat ahir a la Seu bisbe de la Diòcesi de Mallorca davant 4.000 fidels que no es rendiren al mal temps ni a la temptació de veure la cerimònia per televisió. El nou prelat va iniciar el seu ministeri a l'Illa explicant com li agradaria que fos l'església que, a partir d'ara, guiarà. Murgui va pregar perquè aquesta comunitat religiosa «estimi els valors propis» i que «sigui a la vegada acollidora amb tanta gent que arriba procedent de tants d'indrets del món». Amb aquestes clares mencions a la realitat de Mallorca, marcada per la tradició i el canvi sociològic, el bisbe acabà la seva primera homilia dirigida als fidels mallorquins.

L'expectació de creients i no creients per sentir les primeres paraules del bisbe ja es respirava des de fa dies, però ahir era més evident. No s'ha d'oblidar que el seu predecessor va guiar l'Església mallorquina durant la transició democràtica i havent rebut directament les influències del Concili Vaticà II. Per la seva part, Murgui ha estat la mà dreta de l'arquebisbe de València, Agustí García-Gasco, estret col·laborador dels caps de la Conferència Episcopal, els cardenals «conservadors» Antoni Rouco Varela i Ricard Maria Carles (tots tres presents ahir). Encara que assegura que no ve amb idees «preconcebudes» i que vol «conèixer» i «escoltar» abans d'actuar, se sap que serà un bisbe «diferent» de don Teodor, i ahir va començar a demostrar el seu «nou estil».

Precisament, «l'estil» Murgui es va expressar no només amb paraules, sinó que també amb fets que deixen entreveure com creu que s'ha d'actuar davant l'encontre entre la societat tradicional i la nouvinguda. Com estava previst, però com no és habitual a Mallorca, va llegir part de l'homilía en català i part en castellà. Més enllà d'aquesta fórmula, que és «un detall insignificant» per a l'Església de Mallorca, l'homilia també va incloure altres «detalls» a destacar.

Murgui va voler guanyar-se els fidels més arrelats a la terra en definir Mallorca com «la meva nova pàtria, la meva nova terra» i es va guanyar el cor dels fidels recordant la figura del benvolgut bisbe Teodor Úbeda, el seu predecessor i agraint al Col·legi de Consultors la tasca feta en la successió de don Teodor. Precisament, com si fos conscient que el bisbe Teodor es va guanyar l'afecte de creients i no creients pel seu compromís amb els més desfavorits, Murgui va pregar perquè la nova Església de Mallorca «sigui sensible davant tota forma de sofriment i de pobresa». Va fer així l'ullet als qui costarà d'oblidar el seu predecessor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris