algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'alerta pel temporal ja s'estén a tretze comunitats autònomes

Astúries, Cantabria, Palencia i Burgos són les províncies més afectades

Blanca i en alerta. Així es troba la major part d'Espanya després que la Direcció General de Protecció Civil hagi estès a tretze comunitats autònomes l'alerta com conseqüència del temporal. L'Institut Nacional de Meteorologia preveu que la cota de neu vagi pujant al llarg del cap de setmana, excepte al nord-oest, on es mantindrà entre els 600 i els 800 metres.

L'alerta pel temporal afecta les comunitats d'Astúries, Cantàbria, País Basc, Castella-Lleó, Navarra, La Rioja, Aragó, Catalunya, Madrid, Castella-la Manxa, Andalusia, València i les Canàries. A mig dia, un total de vuit ports de muntanya i trams de carretera estaven tancats al trànsit i en uns altres 43 era obligatori l'ús de cadenes a causa dels forts efectes del temporal de neu, sobretot a les províncies d'Astúries, Cantàbria, Palència i Burgos.

L'Institut Nacional de Meteorologia preveu que la cota de neu anirà pujant en altitud al llarg del cap de setmana, excepte al nord-oest, on es mantindrà entre els 600 i 800 metres. Avui la cota pujarà clarament al nord-est, per sobre de 1.600-1.800 metres, i en menor mesura a la zona central i el sud-est, per sobre de 800-1.000 metres. Diumenge i dilluns és probable que el temps continuï plujós en bona part de les regions espanyoles, continuant les nevades al quadrant nord-oest per sobre de 600 a 800 metres i per sobre de 1.000 metres a la zona centre i al nord-est.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris