muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els delictes de trànsit s'incrementen el gener més d'un 100% a les Balears

Ramis anuncia l'arribada de 96 nous policies nacionals, mentre la delinqüència creix un 0'76%

76204

Ramis es reuní amb Pérez Extremera i altres representants de la Policia Nacional.

Durant el mes de gener, els delictes de trànsit augmentaren més d'un 100 per cent a les Balears. Aquest espectacular increment es va deure, sobretot, a l'entrada en vigor del nou codi de circulació i a la intensificació dels controls d'alcoholèmia. Així, si en el primer més del 2003 es registraren 72 delictes, un any després la xifra s'ha disparat fins a 149.

El delegat del Govern Central a les Balears, Miquel Ramis, valorà «positivament» les dades, atesa «la cadena de morts a les carreteres de les Illes», 27 en el que duim d'any. «Hem incrementat la presència de policies i els controls, perquè quan parlam de seguretat a la xarxa viària, la repressió és l'única garantia», digué el representant de l'Estat.

Ramis anuncià ahir l'arribada de 96 nous agents del Cos Nacional de Policia (CNP) a les Balears, dels quals 55 es destinaran a Palma, 6 a Manacor, 6 a Ciutadella, 3 a Maó i 25 a Eivissa. Tot i l'arribada de nous reforços, «el nombre és insuficient, ja que encara patim un dèficit del 20% a la plantilla policíaca».

El Delegat del Govern, juntament amb el cap superior del CNP, Eduardo Pérez Extremera, l'inspector en cap de la Platja de Palma, Bartomeu Campaner, i el comissari en cap de la Unitat de Proximitat, José Enrique Urbano, peresentaren l'estadística de delictes i faltes del 2004.

En el que duim d'any, la delinqüència ha augmentat un 0,76% a les Balears. Quant al nombre de delictes, si el gener de 2003 es registraren 2.943 casos, en el primer mes d'enguany han estat 2.994, amb un increment de l'1,73%. Les faltes, per contra, han experimentat un descens del 0,83%, amb 1.811 casos el gener de l'any passat i 1.796 en el d'aquest any.

Així mateix, Miquel Ramis i l'inspector en cap de la Platja de Palma presentaren el nou pla de seguretat per aquest districte. Un programa que té per objectiu «prevenir la delinqüència i la instal·lació de grups organitzats a la zona», comunicà el delegat.

Delegació del Govern reforçarà a tota la Platja de Palma les unitats de policia de proximitat, els policies de paisà i els cotxes patrulla per pal·liar allò que Ramis qualificà com a «delinqüència de baixa intensitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris