algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

L'Ajuntament obrirà pel març un centre de dia per a 20 persones

L'edifici està tancat des de 1997, quan es volia fer una residència

L'Ajuntament de Consell té previst obrir durant el proper mes de març un centre de dia amb capacitat per donar servei a unes 20 persones majors del municipi, que estarà ubicat en el carrer Roser, al costat de l'escoleta municipal. Actualment s'estan fent treballs de neteja i adequació de l'edifici on s'ubicarà aquest centre de dia ja que es troba tancat des de l'any 1997, quan finalitzà la seva construcció actual.

Segons explica l'actual batle de Consell, Antoni Amengual (IdeCU), l'edifici es va rehabilitar i adequar, amb un cost subvencionat íntegrament aleshores pel Govern balear, amb la intenció d'ubicar allà una residència permanent per a persones majors. No obstant això, no es va trobar una fórmula durant aquests anys per posar en marxa aquest servei.

És per aquesta raó que ara s'estan duent a terme tasques per arreglar espais de l'edifici com la cuina o els serveis sanitaris que, per falta d'ús durant aquests anys, no es trobaven en bones condicions. La intenció de l'actual equip de govern -integrat pels grups municipals de IdeCU, PSM, PSOE i UM- és la d'obrir un centre de dia, perquè considera que aquest servei respondrà més a les necessitats reals de les persones grans de Consell i de les seves famílies.

El responsable de l'àrea de la Tercera Edat, Bartomeu Nadal (UM), explica que actualment s'està negociant amb diverses empreses per encarregar-se de la gestió del centre de dia. El concurs públic per a l'adjudicació del servei, per un valor d'uns 110.000 euros, quedà desert.

Bartomeu Nadal explica que l'Ajuntament vol que l'horari del centre de dia sigui de les 8 a les 20 hores de dilluns a dissabte, i que negociarà amb les empreses interessades la contractació del personal necessari. «Estudiarem que l'Ajuntament aporti la feina d'una assistenta social i una cuinera per tal de fer més atractiva l'oferta», diu el responsable de la Tercera Edat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris