bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Els pescadors alerten del perill per als vaixells si s'amplia el port esportiu

El Club Nàutic vol construir entre 90 i 120 nous amarraments a la zona del moll


El projecte d'ampliació del port esportiu de Cala Rajada que promou el Club Nàutic amb la construcció d'entre 90 i 120 amarraments nous i la perllongació del moll actual ha fet aixecar les primeres veus en contra. Ara, la Confraria de Pescadors de Cala Rajada ha rebutjat totalment aquesta iniciativa privada en considerar, entre d'altres qüestions de pes, que l'ampliació del port esportiu «envaeix la reserva marina i fa perillar les embarcacions de la zona». De fet el president de la Confraria, Bernat Martí, va explicar que «l'espigó de 150 metres que contempla el projecte, entra literalment dins l'àrea delimitada com a reserva i en conseqüència faria malbé una important pradera de posidònia».

Els pescadors, tot basant-se en la seva experiència, han alertat del perill que suposarà per les embarcacions l'ampliació del port, ja que «la projecció d'un braç de 150 metres de llargària romprà el cicle natural dels corrents marins, tot perjudicant platges properes com la de Son Moll», va criticar el president del sector. Segons el col·lectiu, «si el port s'amplia esdevindrà un canal on l'entrada de l'aigua de la mar provocada per rissagues i temporals serà perillosa per a les embarcacions». Així, entenen que el problema de renovació de l'escullera vella per evitar els mals i desperfectes causats pels temporals, «no se soluciona amb l'ampliació del port».

Una altra de les conseqüències que tindrà l'ampliació i amb què els pescadors també han expressat la seva disconformitat és «el procés de privatització que pretén el Club Nàutic en la futura gestió de l'espigó. «L'espai on amarren les embarcacions de pesca passants és públic i serà privat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris